Hade jag inte haft en sambo som älskar matlagning så hade min kosthållning varit rätt värdelös. Inte för att jag inte gillar mat (tvärtom!) utan för att det är så skräptrist att laga den.
En vanlig arbetsdag ser oftast ut så här:
Frukost 8:30: Kaffe, 1 smörgås med pålägg om jag är på jobbet, måste tvinga i mig mat så tidigt.
(Ev. mellanmål: En frukt, kaffe.)
Lunch: Gårdagens rester. En hel del vegetariskt, gärna kryddigt och, tack vare den förträfflige sambon, väldigt varierat. Vatten till. Oftast kaffe efter maten.
Mellanmål: En frukt, mer kaffe.
Mellanmål runt 17-18: Knäckebröd, avokado, nötter eller liknande som går att äta direkt när jag kommit hem från jobbet.
Middag runt 21-tiden: Se ovan, vegetariskt varvat med en hel del långkok och grytor. Ibland vatten till maten, ibland ett glas vin eller en öl.
På lediga dagar äter jag oftast inte frukost före 12 om jag inte måste men sitter gärna länge med typ brunch hemma. Äter sällan middag före 21 då heller, det passar min dygnsrytm så väldigt mycket bättre.
När jag levt själv så har maten varit extremt tråkig, typ pastasallader, nudlar och pulvermos varvat med kladdkakedagar . Någon gång sådär när stjärnorna stått i linje har jag fixat med storkok av t.ex. chili con carne, linssoppa och liknande. Känner mig duktig i minst en månad efteråt .
En vanlig arbetsdag ser oftast ut så här:
Frukost 8:30: Kaffe, 1 smörgås med pålägg om jag är på jobbet, måste tvinga i mig mat så tidigt.
(Ev. mellanmål: En frukt, kaffe.)
Lunch: Gårdagens rester. En hel del vegetariskt, gärna kryddigt och, tack vare den förträfflige sambon, väldigt varierat. Vatten till. Oftast kaffe efter maten.
Mellanmål: En frukt, mer kaffe.
Mellanmål runt 17-18: Knäckebröd, avokado, nötter eller liknande som går att äta direkt när jag kommit hem från jobbet.
Middag runt 21-tiden: Se ovan, vegetariskt varvat med en hel del långkok och grytor. Ibland vatten till maten, ibland ett glas vin eller en öl.
På lediga dagar äter jag oftast inte frukost före 12 om jag inte måste men sitter gärna länge med typ brunch hemma. Äter sällan middag före 21 då heller, det passar min dygnsrytm så väldigt mycket bättre.
När jag levt själv så har maten varit extremt tråkig, typ pastasallader, nudlar och pulvermos varvat med kladdkakedagar . Någon gång sådär när stjärnorna stått i linje har jag fixat med storkok av t.ex. chili con carne, linssoppa och liknande. Känner mig duktig i minst en månad efteråt .