Sv: LCHF - recept och tips på mat
Det finns nog lika många recept på äggmjölk som det finns äggmjölks-drickare! Men när jag skulle börja testa äggmjölk läste jag om det i en låååång tråd på kolhydrater.ifokus.se. Där såg jag att många rekommenderade att man hoppade över de flesta (eller alla) äggvitorna för att smaken och konsistensen på äggmjölken skulle bli "optimal". Därför gör jag så.
Äggvitorna använder jag till att göra äggwraps. (Fryser in vitorna ifall jag inte ska göra några wraps just då.) Wrapsen är suveräna att fylla med matigt (fett) innehåll och ha som matsäck om man ska vara på resande fot, eller som lunch på jobbet. De funkar också jättebra som plättar till en klick grädde och några bär, som "blinier" att servera löjrom och gräddfil på... ja, man kan t o m hälla smeten i våffeljärnet och grädda våfflor av den. Receptet på dessa wraps hittar du i början av den här tråden.
(I originalreceptet är det några msk grädde, men nu funderar jag på att testa göra en omgång med smält smör istället. Försöker ligga under 5 g kolhydrater/dag just nu och dessutom undvika mjölkprodukter. Och jag gissar att gräddens "funktion" i receptet är att tillföra fett. )
Har du tillgång till svarta vinbär så skulle jag äta några skedar av dem istället för apelsinjuicen. Svarta vinbär innehåller MKT mer c-vitamin än apelsiner! Eller också äta lite paprika, där har du också mer c-vitamin/gram än i apelsinerna. Och garanterat mer c-vitamin/enhet kolhydrater! (Dessutom ska man undvika att "dricka kolhydrater" - det blir lätt stor mängd när man dricker!)
Det finns nog lika många recept på äggmjölk som det finns äggmjölks-drickare! Men när jag skulle börja testa äggmjölk läste jag om det i en låååång tråd på kolhydrater.ifokus.se. Där såg jag att många rekommenderade att man hoppade över de flesta (eller alla) äggvitorna för att smaken och konsistensen på äggmjölken skulle bli "optimal". Därför gör jag så.
Äggvitorna använder jag till att göra äggwraps. (Fryser in vitorna ifall jag inte ska göra några wraps just då.) Wrapsen är suveräna att fylla med matigt (fett) innehåll och ha som matsäck om man ska vara på resande fot, eller som lunch på jobbet. De funkar också jättebra som plättar till en klick grädde och några bär, som "blinier" att servera löjrom och gräddfil på... ja, man kan t o m hälla smeten i våffeljärnet och grädda våfflor av den. Receptet på dessa wraps hittar du i början av den här tråden.
(I originalreceptet är det några msk grädde, men nu funderar jag på att testa göra en omgång med smält smör istället. Försöker ligga under 5 g kolhydrater/dag just nu och dessutom undvika mjölkprodukter. Och jag gissar att gräddens "funktion" i receptet är att tillföra fett. )
Har du tillgång till svarta vinbär så skulle jag äta några skedar av dem istället för apelsinjuicen. Svarta vinbär innehåller MKT mer c-vitamin än apelsiner! Eller också äta lite paprika, där har du också mer c-vitamin/gram än i apelsinerna. Och garanterat mer c-vitamin/enhet kolhydrater! (Dessutom ska man undvika att "dricka kolhydrater" - det blir lätt stor mängd när man dricker!)
Senast ändrad: