https://www.zeta.nu/recept/italiensk-varm-macka/
byt ut proscuttio mot färdiggrillad kyckling. Lägg till en klick pesto!
byt ut proscuttio mot färdiggrillad kyckling. Lägg till en klick pesto!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
En annan enkel kall sås: Creme fraiche, senap, honung, salt och peppar. Den är VÄLDIGT god till bland annat fisk faktiskt ! (Men, visst, smaka av måste man tyvärr göra )Mitt hatobjekt är förresten kall sås. "Det är ju jättelätt att röra ihop en kall sås till fisk tex! Det är bara...." men avslutas alltid med smaka av typ. Jag har aldrig lyckats med något recept ens på kall jävla sås till fisk.
Jag kan en enkel kall sås: creme fraiche och så blandar man i antingen sweet chili eller mango chutney. Det blir gott men sött vilket jag dock gillar. Tex till grillat eller ugnsrostade grejer.
En annan enkel kall sås: Creme fraiche, senap, honung, salt och peppar. Den är VÄLDIGT god till bland annat fisk faktiskt ! (Men, visst, smaka av måste man tyvärr göra )
Jag har faktiskt en receptpärm där jag samlar recept. Den fyller jag på då och då. Jag har vana av en del recept men fastnar ofta på att både komma igång med matlagningen och att slutföra. Och det är väl just att skala, hacka och riva som jag tycker är jobbigt. Jag hackar förvisso i en maskin men måste ju skala först.Jag känner så igen mig! Minus att jag har inget emot att hacka o laga o diska men jag måste planera det typ en vecka i förväg så jag känner att jag har koll på allt.
Jag har löst det så att jag har skrivit upp eller sparat recept jag gillar både att laga och att äta och som är lätta att ha hemma grejer till. Inte en massa färska grönsaker och sådant tex utan frysgrejer och konserver och torrvaror tex. Jag kan aldrig "bara komma på" vad jag ska äta eller improvisera det minsta.
Lax i ugn är också en av mina favoriträtter. Antingen köper jag en hel sidan och delar i bitar lagom till min lilla ugnsform, som jag har två stycken av. Då kan jag ha rotfrukter i den andra och så tar jag ut det som blir klart först. Jag vill ha mina rotfrukter vältillagade och gillar nästan när laxen är lite torr så det är ju lätt för mig att bara titta på färgen. Ställer timern på först 10 min o sedan 5 och tittar in.
Eller så köper jag 4 filébitar och Abbas färdiga sås att hälla över och gör i min stora form för till det vill jag äta kokt potatis.
En för mig lyxig variant som ändå är snabb och enkel är Pekkas potatisgratäng (en liten passar i mina små ungsformer), falafel eller någon vegetarisk biffvariant (jag gillar tex Quorns schnitzel) i den andra lilla formen och så värmer jag någon färdig sås.
Har alltid körsbärstomater och gurka hemma så går det alltid att skölja av och äta till. Precis som jag alltid har frysa ärtor och frysta haricot verts jag bara häller antingen potatisvattnet när jag kokat potatis över eller kokar upp vatten o vattenkokaren. Ett 5 dl mått är lagom till en portion, 2 dl ärtor äter jag eller kanske 4 dl spretiga haricots verts. Låter ligga i medan jag gör klart resten och sedan är det bara att skölja måttet och ställa i diskstället.
Men oavsett alla tips så tänker jag att det bästa tipsen kanske kan vara att du börjar skriva ned dina egna små "recept" så att det blir översiktligt och lätt att utföra? Åtm jag behöver liksom ha antecknat vilken form jag ska ha vad I tex för annars blir det bara så oöverstigligt jobbigt mycket man måste tänka för att kunna genomföra.
Och sedan gör jag det jag gillar ofta så att det blir rutin, då ökar chansen att jag lagar mat öht väldigt mycket. Och så försöker jag göra många storkok så jag alltid har matlådor i frysen men då gör jag oftast recept ur Portion under Tian som ofta har tex hackad lök o men tycker ändå att de är mycket enklare och tydligare och färre råvaror än andra kokböcker jag köpt i hopp om att få i mig bättre mat.
Haha... Jag brukar ta vilken senap som helst som jag råkar ha hemma. Ja, kanske inte någon extrem grovkorning julsenap, men annars vilken standardsenap som helst. Jag har ibland haft dijonsenap. Det blir bra.Åh! Ett till hatobjekt! SENAP. Precis som SOJA. Finns ju massa sorter. Står sällan vilken. Och så förväntas man typ veta skillnaden? Eller att inte märka skillnad? Idk. Men det är två saker jag tycker är gott men klurigt
Och hur blandar man ut honung i kall sås om jag får passa på att fråga? Jag köper svensk, ekologisk på burk till att ha i te men jag får ju bruka en del våld för att få loss en klick och då har jag ändå några grader över 20 i min lägenhet och den står alltid framme.
Flytande honung är jag något skeptisk till om det nu inte är ren akaciahonung. Det förekommer en hel del fusk med honung.Haha... Jag brukar ta vilken senap som helst som jag råkar ha hemma. Ja, kanske inte någon extrem grovkorning julsenap, men annars vilken standardsenap som helst. Jag har ibland haft dijonsenap. Det blir bra.
Jag använder flytande honung. Men kanske kan man försiktigt mikra fast honung och få den lite mer flytande?
Jag använder ibland naturell yoghurt som sås. Bara som den är.Mitt hatobjekt är förresten kall sås. "Det är ju jättelätt att röra ihop en kall sås till fisk tex! Det är bara...." men avslutas alltid med smaka av typ. Jag har aldrig lyckats med något recept ens på kall jävla sås till fisk.
Jag kan en enkel kall sås: creme fraiche och så blandar man i antingen sweet chili eller mango chutney. Det blir gott men sött vilket jag dock gillar. Tex till grillat eller ugnsrostade grejer.
Om man är skeptisk till den flytande honungen går det säkerligen jättebra att mikra vanlig fast honung i stället.Flytande honung är jag något skeptisk till om det nu inte är ren akaciahonung. Det förekommer en hel del fusk med honung.
Jag har faktiskt en receptpärm där jag samlar recept. Den fyller jag på då och då. Jag har vana av en del recept men fastnar ofta på att både komma igång med matlagningen och att slutföra. Och det är väl just att skala, hacka och riva som jag tycker är jobbigt. Jag hackar förvisso i en maskin men måste ju skala först.
Jag använder ibland naturell yoghurt som sås. Bara som den är.
(främst till lax, ugnsgrönsaker och matsallader)
Vill man piffa till den kan man röra i lite olivolja, salt och peppar.
Vill man göra den avancerad har man även vitlök...
Gräddfil funkar också, om man inte äter upp det som blir kvar i ett yoghurtpaket.
Åh! Ett till hatobjekt! SENAP. Precis som SOJA. Finns ju massa sorter. Står sällan vilken. Och så förväntas man typ veta skillnaden? Eller att inte märka skillnad? Idk. Men det är två saker jag tycker är gott men klurigt
Och hur blandar man ut honung i kall sås om jag får passa på att fråga? Jag köper svensk, ekologisk på burk till att ha i te men jag får ju bruka en del våld för att få loss en klick och då har jag ändå några grader över 20 i min lägenhet och den står alltid framme.
En kall sås jag älskar är havre creme fraiche med limesaft och röd chili. Så gott så jag skulle kunna äta den som den är med sked.
Micrar honungen några sekunder! Vi har oftast lokalproducerad honung, går utmärkt att ta en sked av denna och lägga i en liten skål och köra i micron tills den blir flytande, sen är den sååå god i till exempel yoghurtsåser
En kall sås jag älskar är havre creme fraiche med limesaft och röd chili. Så gott så jag skulle kunna äta den som den är med sked.
Som tillägg så finns det ju en uppsjö av smaksatta creme fraiche numera. Till lax är den med parmesan och vitlök supergod.Jag använder ibland naturell yoghurt som sås. Bara som den är.
(främst till lax, ugnsgrönsaker och matsallader)
Vill man piffa till den kan man röra i lite olivolja, salt och peppar.
Vill man göra den avancerad har man även vitlök...
Gräddfil funkar också, om man inte äter upp det som blir kvar i ett yoghurtpaket.