Jag gör oftast potatismos med skalet på också. Funkar hur bra som helst !Jag gör numera potatismos med skalet på. Går det också, och nuförtiden verkar all potatis som säljs i affären vara tvättad.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag gör oftast potatismos med skalet på också. Funkar hur bra som helst !Jag gör numera potatismos med skalet på. Går det också, och nuförtiden verkar all potatis som säljs i affären vara tvättad.
Tror aldrig jag sett utländsk mat i affären, bara lite japanskt. Eller sojasås kanske är samma som jag kallar soja?Sojasås brukar finnas på hyllan intill utländsk mat. Jag köper Kikkomans sås i små flaskor.
Ok. Aldrig sett. Får fråga då.Här finns den oftast vid grönsaksdisken, där man köper färsk chili och ingefära. Fråga i butiken annars.
Jag steker laxen i 175 grader. Inte mer.Gradantal på laxbit och potatis kan du köra samma, dvs 200-225 grader. Huruvida de ska vara inne samma tid spelar ju mindre roll? Man kan ju ta ut den ena saken före den andra, och låta resten steka vidare.... I annat fall kan du ju steka laxen i stekpanna i stället, och potatisen i ugnen, om detta känns enklare?
Jag kan äta fullkornsris men tycker inte det är så gott.Jag tänkte på tråden om pension. Ju mindre pengar du lägger ut på t.ex. färdigmat desto mer kan du lägga undan, kanske på ett konto med ränta, till pensionen. Kan bli en del på 17 år :-) Men det är ju lite off topic i den här tråden.
Gillar du fullkornsris? Det är ju nyttigare (fibrerna inte minst) än vanligt ris och du kan köpa en större mängd och alltid ha hemma. Sen vet jag inte hur din lokala matbutik fungerar men ibland kan man be dem ta hem en viss produkt om man talar om att man tänker köpa. Quinoa t.ex. Jag fick vår lokala butik att ta hem PG Tips te
Jag gillar inte heller fullkornsris...!Tror aldrig jag sett utländsk mat i affären, bara lite japanskt. Eller sojasås kanske är samma som jag kallar soja?
Ok. Aldrig sett. Får fråga då.
Jag steker laxen i 175 grader. Inte mer.
Jag kan äta fullkornsris men tycker inte det är så gott.
Ett lätt sätt att laga fisk är att lägga ett fiskblock i ugnsform, hälla på ett paket grädde och lite smaksättning.
Massor av timjan och lite citronsaft + lite salt och peppar är en variant som är gott.
Det går utmärkt att steka laxen på högre temperatur också. Om det skulle underlätta din matlagning?Tror aldrig jag sett utländsk mat i affären, bara lite japanskt. Eller sojasås kanske är samma som jag kallar soja?
Ok. Aldrig sett. Får fråga då.
Jag steker laxen i 175 grader. Inte mer.
Jag kan äta fullkornsris men tycker inte det är så gott.
Blir den inte torr då?Det går utmärkt att steka laxen på högre temperatur också. Om det skulle underlätta din matlagning?
https://alltommat.se/lax-i-ugn-recept/
Jag kämpar med att laga mat så att jag kan äta hemlagat varje dag, eftersom det verkar som om jag inte tål de färdiga matformarna med fryst mat från affären.
Men jag lyckas inte riktigt och det är så kämpigt hela tiden. Och jag har alltid haft problem med matlagning, trots otaliga försök att få det att fungera.
Så jag skulle behöva lite recept på lättlagad mat, som inte innebär att jag t.ex måste skala och hacka råvaror. Jag klarar av att steka en pannkaka till frukost och jag klarar av att göra en omelett. Jag klarar också av att ugnssteka en liten laxbit. Men vad finns det mer för lättlagat?
Nej, det tycker jag inte. Man steker den lite kortare tid bara.Blir den inte torr då?
Jag hade hellre haft klyftpotatisen inne lite längre i lägre temperatur än att ha laxen inne på 200grader.Blir den inte torr då?
Jag har provat att steka fler laxbitar åt gången och tyckte inte laxen smakade bra dagen efter. Tyvärr.Det går att göra flera laxbitar i ugnsform först och sedan enbart micra biten när man ska äta om man gör en egen plåt för potatis/rotsaker. Ungefär som det blir med resterna ändå och då slipper man fundera över ugnstemp. Men det tar lite längre tid innan måltiden är komplett.