Det du skriver i ditt inlägg talar ju egentligen för varför man inte bör välja en outbildad hovis, du verkar ju ha behövt byta många gånger under åren vilket bara i sig blir en nackdel för hästen.
Att sedan många outbildade finns inom travet, ja då blir det ju ytterligare en aspekt på varför man bör undvika en sådan hovis på en
ridhäst. Att sko en kör respektive ridhäst omfattar diverse skillnader, det är helt uppenbart.
Vi fortsätter, om hästen blir sjuk i ben och hov kan det uppstå diskussion med försäkringsbolaget ang ersättning och den uteblir i sämsta fall. Till skillnad mot travhästar så finns ju hältutredning på försäkringen hos ridhäst, man bör därför se till att hovvården är säkrad för sin häst. Egentligen en enkel investering i sin egen investering om man säger så.
En annan aspekt är att vi vill gärna ha kvar våra vänner lite längre, vi vill att de ska vara friska och hållbara. Det är alltså ingen slump att
hovslagareföreningen har yrkat på en förlängning av utbildningen till 3 år, detta vill hästägare tro att man att man kan lyckas lära in på en eller ett par helgkurser.
Jag tycker absolut att man ska gå dessa kurser, dock i ett annat syfte nämligen att ta lärdom av. Även om man anlitar kunnigt folk så fri skriver ju inte det hästägaren från att ta in egen kunskap.