Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag har inget att tillföra sakfrågan, mer än att när jag såg rubriken så ville jag plötsligt skriva en roman med namnet "Kryddblandningen som försvann".
Det beror på 2 % regeln som en del använder. Om den sammanlagda mängden understiger 2 % kan man deklarera som kryddor. Om dom inte är med på allergen listan ex senap, selleri. Vitlök deklarerar man oftast. Allergena kryddor skrivs med fetstil.Alltså innehållsdeklarationen är ett smått mysterium. Varför är vissa kryddor namngivna som just kryddor (och typ specificerad inom parentes) medan andra kryddor listas separat? Enda anledningen jag kan komma på är att de vill få en att tro att det är mer cayennepeppar, kyndel, rosmarin, timjan, vitlök och vitpeppar i blandningen än det är och att enda sättet att flytta upp dem i ingredienslistan är att klumpa ihop dem under samlingstermen ”kryddor” då de som enheten kryddor sammanlagt står för högre del av innehållet än de gör var för sig. Men varför det skulle vara viktigt att få vitpeppar listad innan svartpeppar (om det nu inte innehåller mer) övergår mitt förstånd.
Det är ännu inte helt klarlagt, men Moluckerna är definitivt ett mycket vackert geografiskt namn.Får de åka till Kryddöarna för att leta efter den?
"man" kanske har det, men jag har det inte...Tänkte på det. Men tänker att när man tittar på innehållsförteckningen så har man det allra mesta i skåpet redan.
Ser en varje dag i kryddskåpet, men har inte tittat efter den i butik.Jag undrar om någon sett Texas grillkrydda?
En favvo hos mig
jag får luska lite då...@ameo jag såg den hos en grossist
helt off topic men är det inte sådana här saker som är så roliga med bukefalos? Helt random tråd och så plötsligt seglar det upp någon som bara "jomen jag råkar ju faktiskt vara expert på det här lätt obskyra områden och ha jobbat med det hela livet". Helt oironiskt alltså - jag vill nästan att du ska ha en egen krydd-frågetråd nuKyndel är överkurs, torkad smakar inte mycket. Basen är en grillkrydda med ingefära högt på ingredienslistan. Dragon ger en speciell smak. Korianderfrön lite sötma. Så vanlig grillkrydda med färsk ingefära och vitlök. Tillsätt de torkade örter du har i väldigt liten mängd. Jag jobbade 20 år på R& D och blandat många kryddblandningar på marknaden. Är fortfarande i kryddbranchen.
Jag undrar om någon sett Texas grillkrydda?
En favvo hos mig
du får gärna PMa mig vilken grossist du såg den hos. Jag har inga problem med stora förpackningar....@ameo jag såg den hos en grossist
okdu får gärna PMa mig vilken grossist du såg den hos. Jag har inga problem med stora förpackningar....
55% salt glutamat ca 20%, paprikapulver 10% ,socker 8% lökpulver 6%', jästextrakt ca 3%,Visa bifogad fil 110999
Jag vill också efterlysa en krydda. Bra till, för och emot allt i köket för en nyhemifrånflyttad Mörph. Smakade typ röd aromat. Användes till pasta med creme fraiche. Saknar svårt! Men kanske kan blanda just aromat och pommeskrydda och få nåt liknande?
Lovely! När kan du leverera en batch?55% salt glutamat ca 20%, paprikapulver 10% ,socker 8% lökpulver 6%', jästextrakt ca 3%,
olja runt 1-2%' ,sellerifrö 1%, klumpförebyggande medel max 1% örter under 1%
Var det riktig bacon i ?
Har jobbat med receptet på Mammas kryddblandning, vi levererade 1 ton kryddlandning i veckan till fabriken. Den innehåller en hel del lökpulver.Lovely! När kan du leverera en batch?
Det där är ju som "mammas köttbullar" - även om en skulle ställa sig och vispa själv enligt recept så skulle det ju aldrig bli exakt som en minns det från fakbrik.
EDIT pga fat fingers...
Jag skulle kunna tänka mig nån sort torkade flakes ja... för det var något i, med tydlig smak av bacon. Jag kommer inte ihåg "vems" det var, för det var "inte igår"...Har jobbat med receptet på Mammas kryddblandning, vi levererade 1 ton kryddlandning i veckan till fabriken. Den innehåller en hel del lökpulver.