jarakamandan
Trådstartare
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Allting med kyckling är ju gott, men det blir inte förrän eventuellt i höst när vi slaktar lite egna tuppar i så fallhttps://www.ica.se/recept/boeuf-bourguignon-med-potatismos-726038/
Jag brukar göra en vegetarisk variant men antar att det är minst lika gott med kött . Perfekt höstmat!
Annars är det väl rätt gott med kycklingsoppa? Jag har gjort grekisk kycklingsoppa med citron några gånger och det har alltid varit uppskattat, även av äldre. Innehåller ris men man kan säkert använda potatis istället. Lätt och fräscht en varm sommardag (om vi nu får fler sådana i år...).
https://grekiskakoket.se/grekisk-kycklingsoppa/
Pölsa är i princip kokta korngryn med kokt kött.Var tvungen att googla för att ta reda på vad pölsa ens är. Känns inte som det kommer hamna på menyn, utan då håller jag mig hellre till korv och färs
Absolut passa på medan hon lever och kan ge tips. Jag ångrar bittert att jag inte brydde mig mer om när farmor bakade bröd, för hennes bröd blev supergoda och saftiga länge trots att det var hembakat. Och hon hade inget mer än jäst, vatten, mjöl och sirap vad jag vet. Min faster försöker göra samma limpor och det blir 99% bra, men inte helt.Köttbullar är lite risky eftersom mamma är känd i hela släkten för sina köttbullar och jag aldrig någonsin kommer nå samma kvalitet. Men jag borde väl iofs passa på att öva medan hon lever.
Ja, och jag kommer alltid få höra att det inte är samma sak Det är förresten samma med köttbullarna. Det är bara köttfärs, ströbröd, vatten, salt och peppar. Och lök. Inga specialgrejer. Ändå pratar släktingarna om de där köttbullarna hela året inför julfirandetAbsolut passa på medan hon lever och kan ge tips. Jag ångrar bittert att jag inte brydde mig mer om när farmor bakade bröd, för hennes bröd blev supergoda och saftiga länge trots att det var hembakat. Och hon hade inget mer än jäst, vatten, mjöl och sirap vad jag vet. Min faster försöker göra samma limpor och det blir 99% bra, men inte helt.
Tyvärr är det ju också så att baksidan med att vara känd för sina köttbullar innebär att det är du som kommer att få steka köttbullar resten av ditt liv till alla släktkalas.
Kalvsylta kan jag tycka är gott, men för mig är det smörgåspålägg tillsammans med rödbetor . Jag har aldrig ätit det till middag eller liknande.Pölsa tror jag inte existerar här Det är i alla fall inget vi någonsin ätit hemma. Kalvsylta fanns nog ibland när jag var liten tror jag, men jag tror att det var mer pappa som åt av den. Men det är ju alltid bra med tips! Det där med lungmos är nog egentligen mest något hon har pratat om för att (framgångsrikt) äckla oss
[…] Jag äter inte kyckling/andra fjäderfä, så det går bort. Vad äter ens köttätare?
Allting med kyckling är ju gott, men det blir inte förrän eventuellt i höst när vi slaktar lite egna tuppar i så fall
Ja, lite motstridigt är det. Men jag äter alltså egna (eller för den delen andras) "hemodlade" fjäderfä. Men inte köpekycklingDe två citaten är aningen motstridiga, men om ni ska tillaga era tuppar till din mamma kan kanske husmansklassikern kokt höns (tupp) med curry passa? Jag fick en tupp av en vän och kokade den länge. Sen gjorde jag currysås på buljongen från tuppen och lade i finskuret kött. Traditionellt äter man ju hönsköttet bredvid men detta blev enklare och godare. Naturligtvis ska det egentligen vara ris till rätten men jag tror kokt pressad potatis funkar utmärkt.
Biff med lök - klassiker som enkelt görs på lövbiff. Mjukstekt lök och mycket sky. Kokt potatis, gärna pressad till.
Biff stroganoff - kan göras på billigare kött bara det får koka längre. Korv stroganoff är också gott. Kokt pressad potatis eller mos till.
En köttdel som blir superbra på grillen och även kan grillas i ugn/stekas är pichana. Den kan tillagas hel men skär du den i skivor får du jättegoda biffar som t ex kan ätas med klyftpotatis/pommes och aromsmör eller vad din mamma nu gillar.
Ja, jag tror det var så pappa åt det ocksåKalvsylta kan jag tycka är gott, men för mig är det smörgåspålägg tillsammans med rödbetor . Jag har aldrig ätit det till middag eller liknande.
Absolut! Det kör vi på ibland ocksåFör en enkel middag kan kanske potatissallad och rostbiff funka? Köpt färdigt affären eller hemlagat.