Konstig kyckling?

Här kostar hel, färsk kyckling i normala fall (numera efter hyfsad prishöjning) 62 kr/kg.
Idag på kampanj köpte jag en för 55 kr/kg.

Hel, ostyckad och färsk kyckling har i princip alltid varit billigare än fryst med undantag för vingarna, de är av naturliga orsaker billigast.
 
  • Gilla
Reactions: Sel
Här kostar hel, färsk kyckling i normala fall (numera efter hyfsad prishöjning) 62 kr/kg.
Idag på kampanj köpte jag en för 55 kr/kg.

Hel, ostyckad och färsk kyckling har i princip alltid varit billigare än fryst med undantag för vingarna, de är av naturliga orsaker billigast.
Ja färsk fågel/fisk/kött brukar vara billigare i affären än den frysta pga hållbarhet. Sambon blev ombedd en gång att köpa laxfilé färsk i fiskdammen. Han kom hem med fryst för 3×det färska priset. Han anser att det är färsk även som fryst. Det har ju fryst ner som färskt. :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:

@MissFideli kanske olika från olika butiker. Här brukar det inte vara bekymmer med röda priser..
 
Absolut. Men mitt svar var tänkt som svar till de som tyckte ts skulle köpa hel kyckling
Jag äter också bara filéerna så det är ju lönlöst att köpa hel färsk kyckling för min del, det blir inte mycket sparande. Jag vet inte ens hur man delar eller tillagar sådan bäst liksom.
 
"Frys skador" är inget problem på vare sig Kyckling eller kött, bara att använda dem i en gryta istället för helstekt. Oftast är "frysskadan" bara det samma som frys torkad vilket repar sig om det används i en gryta, mer sällsynt är kött/kyckling som frusit sönder i cellväggarna pga att de är sprutad med vatten/saltlag/ marinad och orsaken torde vara att de uppnått en viss grad av upptining under transport mellan butik och hemmet. även dessa fungerar hyfsat i grytor även om köttet upplevs lite tristare.
 
Jag äter också bara filéerna så det är ju lönlöst att köpa hel färsk kyckling för min del, det blir inte mycket sparande. Jag vet inte ens hur man delar eller tillagar sådan bäst liksom.
Jag stoppar in den hel i ugnen och plockar loss allt kött när det är färdiglagat. Det enda jag kan. :D
 
Jag äter också bara filéerna så det är ju lönlöst att köpa hel färsk kyckling för min del, det blir inte mycket sparande. Jag vet inte ens hur man delar eller tillagar sådan bäst liksom.
Man stoppar in den i en stekpåse eller bara i en ugnsform, kryddar och kör! :D
 
Jag stoppar in den hel i ugnen och plockar loss allt kött när det är färdiglagat. Det enda jag kan. :D
Men en kyckling består ju bara av skinn och ben, blir så ofantligt pillande. Avskyr det. Avskyr matlagning! :D Men jag gillar skinnet förstås, saknar det.... och jag gillar det torra vita köttet, saknar faktiskt det också. Men då krävs det ju att jag köper en kyckling och hottar in i ugnen- passar så den inte bränns och pillar med ben och grejer.

Jag har en förmåga att misslyckas. Varje gång...:o
 
Har du provat med grillpåse? De kommer ju ofta med krydda och instruktioner och allt. :)
En gång i tiden på 1800-talet testade jag det :D Ett försök minns jag. Det blev nog ätbart, det mesta jag gör blir ätbart... lite mörkt kanske eller smaklöst eller tamt, men är man hungrig så..... ;) Jag har verkligen inte rätta handlaget för att få rätt på det, minns mammas helstekta kyckling och den var betydligt godare!
 
En gång i tiden på 1800-talet testade jag det :D Ett försök minns jag. Det blev nog ätbart, det mesta jag gör blir ätbart... lite mörkt kanske eller smaklöst eller tamt, men är man hungrig så..... ;) Jag har verkligen inte rätta handlaget för att få rätt på det, minns mammas helstekta kyckling och den var betydligt godare!
Jag antar att det beror på vilka förväntingar en har. :) I påse eller gryta får du ju ingen stekyta om du inte lägger till extramoment, däremot nästan garanterat saftigt - något jag har svårt att fixa med fileér. Det är för mig typ det tråkigaste på hela fågeln. :D
Jag tror det finns roligare påsar nu, om du har lust att testa! Det går stoppa fileér i påse också!

Jag brukar stuva ned hela fågeln i en påse med tillhörande kryddpaket om jag liksom inte oooorkar, annars kör jag i öppen form och täcker med folie sista biten. Häller gärna på cider eller vin. :heart
 
Jag antar att det beror på vilka förväntingar en har. :) I påse eller gryta får du ju ingen stekyta om du inte lägger till extramoment, däremot nästan garanterat saftigt - något jag har svårt att fixa med fileér. Det är för mig typ det tråkigaste på hela fågeln. :D
Jag tror det finns roligare påsar nu, om du har lust att testa! Det går stoppa fileér i påse också!

Jag brukar stuva ned hela fågeln i en påse med tillhörande kryddpaket om jag liksom inte oooorkar, annars kör jag i öppen form och täcker med folie sista biten. Häller gärna på cider eller vin. :heart
Nej nej, filéerna ska inte vara saftiga ;) De ska vara lite trådiga och torra som folk påstår, då är de enligt mig godast :D

Jag testar nog inte, men köper nog till dottern att testa, hon gillar matlagning, att prova nytt och är bra på det :)
 
Nej nej, filéerna ska inte vara saftiga ;) De ska vara lite trådiga och torra som folk påstår, då är de enligt mig godast :D

Jag testar nog inte, men köper nog till dottern att testa, hon gillar matlagning, att prova nytt och är bra på det :)
Då förstår jag varför påsar och lergrytor inte funkar. :D

Gör gärna det! Är jättelätt och smakrikt och lätt att lyckas med. Jag brukar slänga in fläsk eller nöt eller vadsom i påsarna också om jag tror att kryddningarna passar. :) Ibland någon potatis elelr annan rotsak med.
 

Liknande trådar

Samhälle Hur ser er krisberedskap ut, ni som bor i lägenhet/större städer? Vi diskuterade det i lunchrummet på jobbet idag, där vissa var...
8 9 10
Svar
198
· Visningar
12 310
Senast: Masqueradee
·
  • Artikel
Dagbok Jag förstår verkligen inte det här med “dolda fel” vid husaffärer. Det funkar ju inte i praktiken. Som jag har förstått det så är...
2
Svar
37
· Visningar
3 071
Hundträning Något luddig trådstart kanske men jag har ett problem med att min ena hund har gjort utfall mot barn i koppel. Med utfall menar jag att...
2
Svar
38
· Visningar
4 109
Senast: Liran
·
  • Artikel
Dagbok Jag behöver hitta idéer på billig mat! Problemet är att när jag googlar efter tips på billig mat så får jag bara fram en massa saker som...
2
Svar
24
· Visningar
2 478
Senast: cassiopeja
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp