Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja färsk fågel/fisk/kött brukar vara billigare i affären än den frysta pga hållbarhet. Sambon blev ombedd en gång att köpa laxfilé färsk i fiskdammen. Han kom hem med fryst för 3×det färska priset. Han anser att det är färsk även som fryst. Det har ju fryst ner som färskt.Här kostar hel, färsk kyckling i normala fall (numera efter hyfsad prishöjning) 62 kr/kg.
Idag på kampanj köpte jag en för 55 kr/kg.
Hel, ostyckad och färsk kyckling har i princip alltid varit billigare än fryst med undantag för vingarna, de är av naturliga orsaker billigast.
Det är både file, helt kyckling, osv så alla detaljer har jag hittat för under 100kr kg i dessa ”halva priset” hyllorna.Men ts äter ju inte annat på kycklingen än filéerna?
Då blir det dyr kyckling eftersom hon måste slänga resten?
Kan säkert vara så, när det finns hos mig köper jag alla som finns också kan erkännas och fryser in.Ja, får jag chansen så absolut! Men jag är knappast den enda som behöver spara, så kanske därför jag aldrig sett nedsatt?
Jag med. Typ de mesta röda priserna.Kan säkert vara så, när det finns hos mig köper jag alla som finns också kan erkännas och fryser in.
Absolut. Men mitt svar var tänkt som svar till de som tyckte ts skulle köpa hel kycklingDet är både file, helt kyckling, osv så alla detaljer har jag hittat för under 100kr kg i dessa ”halva priset” hyllorna.
Jag äter också bara filéerna så det är ju lönlöst att köpa hel färsk kyckling för min del, det blir inte mycket sparande. Jag vet inte ens hur man delar eller tillagar sådan bäst liksom.Absolut. Men mitt svar var tänkt som svar till de som tyckte ts skulle köpa hel kyckling
Jag stoppar in den hel i ugnen och plockar loss allt kött när det är färdiglagat. Det enda jag kan.Jag äter också bara filéerna så det är ju lönlöst att köpa hel färsk kyckling för min del, det blir inte mycket sparande. Jag vet inte ens hur man delar eller tillagar sådan bäst liksom.
Man stoppar in den i en stekpåse eller bara i en ugnsform, kryddar och kör!Jag äter också bara filéerna så det är ju lönlöst att köpa hel färsk kyckling för min del, det blir inte mycket sparande. Jag vet inte ens hur man delar eller tillagar sådan bäst liksom.
Men en kyckling består ju bara av skinn och ben, blir så ofantligt pillande. Avskyr det. Avskyr matlagning! Men jag gillar skinnet förstås, saknar det.... och jag gillar det torra vita köttet, saknar faktiskt det också. Men då krävs det ju att jag köper en kyckling och hottar in i ugnen- passar så den inte bränns och pillar med ben och grejer.Jag stoppar in den hel i ugnen och plockar loss allt kött när det är färdiglagat. Det enda jag kan.
Så enkelt så enkelt, och ändå misslyckas jag :PMan stoppar in den i en stekpåse eller bara i en ugnsform, kryddar och kör!
Har du provat med grillpåse? De kommer ju ofta med krydda och instruktioner och allt.Så enkelt så enkelt, och ändå misslyckas jag :P
Eller rakt ner i en lergryta med lite vätska. Blir perfekt varje gång.Man stoppar in den i en stekpåse eller bara i en ugnsform, kryddar och kör!
Om en har en lergryta!Eller rakt ner i en lergryta med lite vätska. Blir perfekt varje gång.
En gång i tiden på 1800-talet testade jag det Ett försök minns jag. Det blev nog ätbart, det mesta jag gör blir ätbart... lite mörkt kanske eller smaklöst eller tamt, men är man hungrig så..... Jag har verkligen inte rätta handlaget för att få rätt på det, minns mammas helstekta kyckling och den var betydligt godare!Har du provat med grillpåse? De kommer ju ofta med krydda och instruktioner och allt.
Jorå, en har haft det, just för en kyckling.... blev inte alls vad jag tänkt. Grytan skänktes bort efter flera år orörd sedan!Om en har en lergryta!
Jag antar att det beror på vilka förväntingar en har. I påse eller gryta får du ju ingen stekyta om du inte lägger till extramoment, däremot nästan garanterat saftigt - något jag har svårt att fixa med fileér. Det är för mig typ det tråkigaste på hela fågeln.En gång i tiden på 1800-talet testade jag det Ett försök minns jag. Det blev nog ätbart, det mesta jag gör blir ätbart... lite mörkt kanske eller smaklöst eller tamt, men är man hungrig så..... Jag har verkligen inte rätta handlaget för att få rätt på det, minns mammas helstekta kyckling och den var betydligt godare!
Nej nej, filéerna ska inte vara saftiga De ska vara lite trådiga och torra som folk påstår, då är de enligt mig godastJag antar att det beror på vilka förväntingar en har. I påse eller gryta får du ju ingen stekyta om du inte lägger till extramoment, däremot nästan garanterat saftigt - något jag har svårt att fixa med fileér. Det är för mig typ det tråkigaste på hela fågeln.
Jag tror det finns roligare påsar nu, om du har lust att testa! Det går stoppa fileér i påse också!
Jag brukar stuva ned hela fågeln i en påse med tillhörande kryddpaket om jag liksom inte oooorkar, annars kör jag i öppen form och täcker med folie sista biten. Häller gärna på cider eller vin.
Då förstår jag varför påsar och lergrytor inte funkar.Nej nej, filéerna ska inte vara saftiga De ska vara lite trådiga och torra som folk påstår, då är de enligt mig godast
Jag testar nog inte, men köper nog till dottern att testa, hon gillar matlagning, att prova nytt och är bra på det