kantareller

Mitt i renset (3dje LPn) noterar jag hur otroligt stabbiga kantarellerna är. Det är mycket 'kött' på de här.
 
I en liten by utanför Katrineholm. Marmorbyn. Du är välkommen (tja det är ju alla bukefalister såklart):)
Du är ganska precis 2h bort. Allra senast åker jag förbi ett tag innan 19/7, då jag ska på en galen fest söderut. Men förmodligen blir det tidigare, då 2h är en lagom dagstur för sommarutflykt.
Jag hör av mig två dar innan, och checkar läget,
 
Du är ganska precis 2h bort. Allra senast åker jag förbi ett tag innan 19/7, då jag ska på en galen fest söderut. Men förmodligen blir det tidigare, då 2h är en lagom dagstur för sommarutflykt.
Jag hör av mig två dar innan, och checkar läget,

Går hur bra som helst. Välkommen. :up:
 
Jag frös in bitar utan att förvälla förra året, gick alldeles utmärkt. Bara att tillaga direkt från frysen.
 
Sist jag plockade trattkantareller, stekte och la på smörgås :dskrämde hela buke upp mig och uppmande mig i kör att ringa giftcentralen :eek:
 
Sist jag plockade trattkantareller, stekte och la på smörgås :dskrämde hela buke upp mig och uppmande mig i kör att ringa giftcentralen :eek:

Trattisar går väl ändå inte att missa vad det är?!

Jag plockar kantareller, trattisar, Karl-Johan svamp och taggsvamp, alla de vet jag hur jag känner igen.
 
Trattisar går väl ändå inte att missa vad det är?!

Jag plockar kantareller, trattisar, Karl-Johan svamp och taggsvamp, alla de vet jag hur jag känner igen.
Lägg till de galet goda gul och svart trumpetsvamp!
Blek taggsvamp är världens mest underskattade svamp, är som vegetariska fläskkotletter när man steker dem tillsammans med riktiga sådana!
 
Lägg till de galet goda gul och svart trumpetsvamp!
Blek taggsvamp är världens mest underskattade svamp, är som vegetariska fläskkotletter när man steker dem tillsammans med riktiga sådana!

Fast taggsvampen måste man steka hårt med ordentligt med smör, annars blir det inte gott. Jag har ju en viss fobi (hrm :o) för fett men där hade särbon rätt, de behöver det.
 
Passar på att slänga in en fråga här då: Hur länge håller kantareller (orensade, alltså inte förvällda eller tillagade på något sätt) i ett kylskåp?

Den lille satan jag har till bror fick en rejäl plastpåse med kantareller i typ fredags (säkert plockade en eller ett par dagar tidigare) som han bara slängde in i kylen och sedan gav vidare till mig i går. Går det att äta av dem nu - utan att råka ut för några otrevliga efterföljder? De luktar/ser ok ut.
 

Liknande trådar

Skola & Jobb Någon som är mer insatt än vad jag är nu för tiden? Om det är ok för PA att jobba dygn, och om det får fortsätta vara ok? Jag har i...
2
Svar
23
· Visningar
1 953
  • Artikel Artikel
Dagbok Sov otroligt dålig i natt på grund av en incident igår. Jag flyttade till min lägenhet för typ fem år sedan. Jag köpte den under...
2
Svar
31
· Visningar
3 582
Senast: hollypolly
·
Hästmänniskan Jag har ett riktigt dilemma som jag mår riktigt, riktigt dåligt av. Jag har 2 ston och en äldre valack. Valacken är 20 år, har en åkomma...
2
Svar
24
· Visningar
2 407
Senast: mars
·
Foder & Strö Hej! Nu behöver jag lite input från er. Det är lång läsning och jag förstår om ni inte orkar läsa 😅 Jag vill vara tydlig från början med...
Svar
18
· Visningar
1 604
Senast: Shaggy
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp