Jag skulle inte heller släppa nuvarande liv för något, men under förutsättning att det gick att kombinera så skulle jag nöja mig med ett gammalt stenhus i Toscana som komplement. Med en odling av oliver och citrusfrukter som är aningen större än ett förskrämt litet citronträd i växthuset, och med en något längre säsong för tomater och basilika. Möjligen en egen liten vinodling.
Där skulle jag i övrigt ägna mig åt hantverk i olika former. Lära mig dreja keramik och måla (alltså annat än väggar och fönster i första hand) eventuellt varierat med att författa något lagom djupsinnigt. Kanske en liten syateljé? Och skulle jag äta pizza och pasta på något fantastiskt lokalt ställe när jag inte orkade slänga ihop det själv, och bara njuta av att lyssna på italienska runt om mig. Och så skulle jag äta gelato. Mycket ofta skulle jag äta gelato.
Och ibland skulle jag kolla på väderprognosen och tänka "usch, i Sverige är det fjorton minusgrader nu, och dagsljus i cirka två och en halv timme. Eländiga stackare som måste vara där. Nu går jag och sätter mig under apelsinträdet en stund och tar en limoncello."
Där skulle jag i övrigt ägna mig åt hantverk i olika former. Lära mig dreja keramik och måla (alltså annat än väggar och fönster i första hand) eventuellt varierat med att författa något lagom djupsinnigt. Kanske en liten syateljé? Och skulle jag äta pizza och pasta på något fantastiskt lokalt ställe när jag inte orkade slänga ihop det själv, och bara njuta av att lyssna på italienska runt om mig. Och så skulle jag äta gelato. Mycket ofta skulle jag äta gelato.
Och ibland skulle jag kolla på väderprognosen och tänka "usch, i Sverige är det fjorton minusgrader nu, och dagsljus i cirka två och en halv timme. Eländiga stackare som måste vara där. Nu går jag och sätter mig under apelsinträdet en stund och tar en limoncello."