Denna trådstart är utbruten från en annan tråd av en moderator. Vi gör det ibland när ett ämne verkar intressant för flera och/eller egentligen inte passar under den ursprungliga trådrubriken.
Det här första inlägget är alltså ingen vanlig trådstart av den här användaren. Efterföljande inlägg kan komma från den gamla tråden eller vara svar som skett i denna utbrutna tråd.
Till ursprungs frågan, matlådor görs ofta på kvällens mat, ibland gör vi rätter som ska räcka till flera matlådor. Lasagne är bra till det, köttfärsen kan man dryga ut med riven morot, det är gott, blir billigare och saftigare.
Pulled pork eller annat kött är också tacksamt. Gott som en rejälare smörgås, med pasta, till sallad eller potatissallad.
Jag gör ofta en rejäl stek på helgen, gärna med potatisgratäng eftersom jag tycker att det är godare än potatis i matlådan. God mat på helgen och goda matlådor. Är det bara lite kött kvar kan man strimla ner det, och göra en pastasås. Jag älskar champinjoner, paprika och lite knaperstekt bacon. Eftersom vi har en mjölkproteinallergiker i familjen så använder jag havre eller kokosmjölk baserad vätska.
Det här första inlägget är alltså ingen vanlig trådstart av den här användaren. Efterföljande inlägg kan komma från den gamla tråden eller vara svar som skett i denna utbrutna tråd.
Men ni måste väl ändå ha pratat om hushållsekonomi i skolan? Min dotter går första året på gymnasiet och sonen i åk 7. I hemkunskapen har de fått räkna kostnaden på varje måltid och fått skrivit ner matschema som ska hålla sig inom en viss budget. Dottern var iväg tre dagar med skolan, då fick varje grupp en summa pengar och sen handla den mat de skulle tillaga och äta under de dagarna.Faktiskt inte (förrän nu). 20-30 kr/portion ja, men inte under det. Men så har jag ingen uppfattning om pengars värde heller........... (bra som ekonom med halva utbildningen bakom mig nu.....)
Till ursprungs frågan, matlådor görs ofta på kvällens mat, ibland gör vi rätter som ska räcka till flera matlådor. Lasagne är bra till det, köttfärsen kan man dryga ut med riven morot, det är gott, blir billigare och saftigare.
Pulled pork eller annat kött är också tacksamt. Gott som en rejälare smörgås, med pasta, till sallad eller potatissallad.
Jag gör ofta en rejäl stek på helgen, gärna med potatisgratäng eftersom jag tycker att det är godare än potatis i matlådan. God mat på helgen och goda matlådor. Är det bara lite kött kvar kan man strimla ner det, och göra en pastasås. Jag älskar champinjoner, paprika och lite knaperstekt bacon. Eftersom vi har en mjölkproteinallergiker i familjen så använder jag havre eller kokosmjölk baserad vätska.
Senast ändrad av en moderator: