Hur äter man fisk som har huvudet och sånt kvar?

  • Fritid
  • Trådstartare Trådstartare Popkorn
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 7
  • Visningar Visningar 9 748
P

Popkorn

Ibland ser jag i fiskdisken fiskar som har huvud och skinn, fenor och hela köret kvar, och på många matlagningsprogram jag sett tillagas de även så. Men något jag alltid undrat är hur man äter dessa? Sätter man sig och skalar fisken direkt på tallriken eller hur gör man egentligen?

Ett exempel:
whole_snapper-7-500x3341.jpg
 
Sv: Hur äter man fisk som har huvudet och sånt kvar?

Oftast är de öppna under, så jag brukar bara "dela" den och äta köttet på insidan, men man kan ju dra bort skinn och huvud också, även fast jag är på tok för lat för det. :p
 
Sv: Hur äter man fisk som har huvudet och sånt kvar?

Min pappa gillar att fiska så när jag är hemmavid blir det en hel del fisk. :love:
Vi brukar tilllaga fisken hel i ugnen, efteråt är det bara att dra av skinnet, köttet delas av ryggraden och resten av benen i två delar och är lätt att plocka av.
När vi äter tar varje person en så stor del vi vill ha från fatet med fisken och lägger den direkt på vår egen tallrik.
Jag vet inte om det är rätt etikett för att äta fisk, men så gör vi. :)

Så här så fisken vi åt sist tillsammans tidigare i sommar:

Det var så god! :banana:

Kram, Maya
 
Sv: Hur äter man fisk som har huvudet och sånt kvar?

Precis så gör man med större fiskar (man brukar dra av skinnet från fisken innan man sätter den på bordet, så är det sedan lätt för var och en att "skala av" lagom mycket fiskkött från skrovet.)

Är det mindre fiskar, av portionsstorlek, lägger man istället hela fisken direkt på tallriken och tar först där bort skinnet och tar loss köttet från skrovet. (Om man tar bort skinnet först så faller fisken sönder när man lyfter den till tallriken.)

Minett - med flera generationer yrkesfiskare i släkten
 
Sv: Hur äter man fisk som har huvudet och sånt kvar?

Delvis knapplån...

Jag undrar ungefär detsamma.. Jag köpte en rökt hel makrill för ett tag sen, men den var ju inte urtagen alls = inälvorna kvar! Brukar det vara så - och hur gör man? Jag tyckte det var äckligt med allt "gojs" i buken, och fick svårt att äta resten av fisken...:confused:
Eftersom jag bor mitt i landet är "fiskvanan" dålig, och insjöfisken jag har tillagat här tar man ju alltid ur, även om den ska rökas. var det fel på makrillen, och gjorde jag rätt som slängde den...??
 
Sv: Hur äter man fisk som har huvudet och sånt kvar?

Aldrig hört talas om att man röker fisk orensad.:crazy:
All rökt fisk vi säljer är rensad eller filéad!
 
Sv: Hur äter man fisk som har huvudet och sånt kvar?

Öpnna buken påfisken oh ta ur inälvor, sen kan du pracka in lite kryddor och fyllning i fisken, lägga den i folie å sen grilla.. sen skall allt lossna ganska lätt när den är färdig:)
 
Sv: Hur äter man fisk som har huvudet och sånt kvar?

Det var inget fel på fisken, har sett sånt många gånger då hanteringen skiljer sig lokalt med hur de brukar göra på rökeriet. Det är mest böckling som jag sett de röker helt.
 

Liknande trådar

Kropp & Själ ...Men inte direkt överlevnad. Okej en konstig trådstart. Men såhär är det. Mitt arbete måste plötsligt varsla. De sa att 5.5 tjänster... 2
Svar
29
· Visningar
3 204
Senast: Twihard
·
Juridik & Ekonomi Jag vet inte vad jag vill med tråden men,, jag behöver lämna. Jag har koll på alla bostadsköer, privata hyresvärdar och blocket bostad... 3 4 5
Svar
88
· Visningar
16 229
Senast: Johanna1988
·
Kropp & Själ Jag har köpt hus och flyttar in om några veckor och det har varit långdraget med massor av strul och oro. Jag kollade på huset 20 mars... 6 7 8
Svar
141
· Visningar
10 935
Senast: Inte_Ung
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Kände att jag ville ge lite bakgrund till min kommentar i tråden "Att inte ha några vänner när man blir gammal", så här kommer det. De...
Svar
8
· Visningar
882
Senast: Sharpless
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Akvarietråden V
  • Kattsnack 11 🐈‍⬛🐈
  • Valp 2025

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp