Det måste jag prova, låter jättegott.Min lyxfrukost är havregrynsgröt kokad på äppelmust (lite utspädd) med massor av kanel.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det måste jag prova, låter jättegott.Min lyxfrukost är havregrynsgröt kokad på äppelmust (lite utspädd) med massor av kanel.
När jag äter krossgröt gör jag den som långkok i ugnen på mjölk. (och med hälften korn, hälften havre)Jag föredrar konsistensen när man använder steel-cut oats istället, alltså havrekross.
https://blogg.land.se/skog-till-bord/grot-pa-havrekross-en-vm-vinnare/
Finns det inte något annat du kan äta som passar in i den kosthållning du vill ha? Något du tycker om? Vad är det du vill uppnå?För att jag fått hjälp att lägga om kosten och då skulle havregrynsgröt passa bra in
Jodå, det finns andra saker men gröten hade varit bra att få till även rent praktiskt. Jag är oerhört kräsen så det mesta gillar jag inte orkar inte riktigt redogöra för hela målbilden här ska jag erkänna, det är individanpassat utifrån jobb, träning, tidigare kosthållning, fysiska och psykiska förutsättningar.Finns det inte något annat du kan äta som passar in i den kosthållning du vill ha? Något du tycker om? Vad är det du vill uppnå?
Japp. Havregrynsgröt är inte söt mat. Jag äter helst med något salt till (tex prickig korv-macka på hårt bröd) . Eller smörgrotta med extrasaltat smör.Salt är verkligen ett MÅSTE annars smakar ju gröten ingenting (precis som bröd utan salt) !
Fast, jo, jag vill ha något sött på gröten OCKSÅ ! Men gröten i sig själv måste saltas, annars blir den ju en totalt smaklös upplevelse....Japp. Havregrynsgröt är inte söt mat. Jag äter helst med något salt till (tex prickig korv-macka på hårt bröd) . Eller smörgrotta med extrasaltat smör.
Minns förvåningen första gången jag hamnade på sjukhus och de erbjöd sylt till gröten. Uäck!
Har inte i salt i min gröt. Den är inte smaklös. Den smakar havre.Fast, jo, jag vill ha något sött på gröten OCKSÅ ! Men gröten i sig själv måste saltas, annars blir den ju en totalt smaklös upplevelse....
Jag bakar min i ugnen! Mixar så att den blir slät med ägg. Blir som en lite underlig ugnspannkaka. Gott!Jag ska försöka lära mig äta havregrynsgröt. Idag var första försöket, körde bara grynen med vatten och salt i mikron, slängde i lite hallon och hade på lite mjölk. Det blev verkligen vidrigt alldeles för slemmigt för att jag ska klara att äta upp det.
Någon som har tips på hur jag ska göra kommande försök för att kanske lyckas?
Detta går ju dock inte att kalla havregrynsgröt .Mitt standardrecept är:
1dl rågflingor
0.75-1dl proteinpulver (just nu en med smak av havre, kanel och äpple)
Ca 2dl vatten
Salt, kanel och om jag har även lite blåbär.
Kokas på spis och ätes med antingen havre eller "vanlig" mjölk.
Skulle aldrig hålla mig mätt på bara havre, vatten och salt!