Vad spelar det för roll? Är carbonara namnskyddat på nåt sätt?Men det är ju inte carbonara? Det är ju bara att kalla det för pastasås.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vad spelar det för roll? Är carbonara namnskyddat på nåt sätt?Men det är ju inte carbonara? Det är ju bara att kalla det för pastasås.
Men det kan väl inte bara vara jag som höjer smaken på bacon med vinäger och rökt chili? Det är ju bara smakförstärkare.Men nu var det ju inte en skvätt vinäger som var ditt enda tillägg - det var ju ett flertal saker som inte hör till det ursprungliga receptet? Det är ju sjömil ifrån en klassisk carbonara.
Vilken ingrediens är det som du upplever som stötande?
Jag skulle ju säga att köttbullar är köttbullar även om man har timjan istället för mejram i dem, men det kanske bara är jag. Alla klassiska husmanskosträtter finns i olika varianter.
Carbonara för mig är stekt, rökt fläsk, blandat med kokt pasta, ägg, parmesan och svartpeppar. Det är fortfarande carbonara även om man tar bacon istället för pancetta, och det är fortfarande carbonara om man tar pecorino istället för parmesan.
Det jag svarade på gällde ju @Mabuse s carbonara. Jag kallar inte min endast carbonara utan "vegansk carbonara" eller mer beskrivande "jag brukar göra en vegansk variant av carbonara med alspånsrökt tofu". Då fattar blandkostare ungefär vad det är för typ av rätt. Det är enklare helt enkelt.Fast det är fortfarande inte en carbonara du beskriver. Om jag har valet att beställa mellan niyamas vegocarbonarasås och carbonara så väljer jag utefter min smak och uppfattning det jag föredrar.
Har ingen aning om det är namnskyddat....Du svarade inte på:
Är carbonara namnskyddat på nåt sätt? Hur kan det vara så störande för andra att folk gör sina egna varianter av en rätt och kallar det för den maträtten det mest liknar?
Enda gången jag gillar ingrosspojken! Hell yeah!
Vad spelar det för roll? Är carbonara namnskyddat på nåt sätt?
Absolut.Fast jag tycker nog det är skillnad när man veganiserar en maträtt som vanligtvis är animalisk. Då är det lättast att säga vegansk Carbonara, på samma sätt som man säger växtmjölk fast det inte innehåller mjölk
Enligt dig då. Jag skulle ju med samma argumentation kunna hävda att din carbonara inte är carbonara hur mycket du än säger det. Du måste ju ha något argument, mer än ”så här ska det vara för det tycker jag!!!”?"Stötande"?
Återigen; du har ett gäng saker i ditt recept som går utöver det ursprungliga receptet. Ditt recept blir inte carbonara hur mycket du än jämför med att byta ut mejram från timjan eller ha i en skvätt vinäger.
Nejnejnejnej.....*förtvivlan*Det jag svarade på gällde ju @Mabuse s carbonara. Jag kallar inte min endast carbonara utan "vegansk carbonara" eller mer beskrivande "jag brukar göra en vegansk variant av carbonara med alspånsrökt tofu". Då fattar blandkostare ungefär vad det är för typ av rätt. Det är enklare helt enkelt.
Är ju inte bara min veganska carbonara som upprör utan även @Mabuse s icke veganska.Har ingen aning om det är namnskyddat....
Och tja, vi stör oss alla på olika saker, jag stör mig på när folk gör en pastasås och kallar det carbonara. Jag tänker också att man får ha lite koll på verkligheten. Det är helt okej att vara vegan, men vissa saker är nog rätt svåra att få veganska rakt av utan att förändra väldigt mycket. Som carbonara.
Du ser inte nyansskillnaden mellan en skvätt vinäger och en räka?Namnskyddat eller ej så är det ju fortfarande inte carbonara? En pizza margherita fortsätter inte vara en pizza margherita om jag har på svamp och räkor.
Enligt dig då.
Fast det handlar ju inte om att det syns utan om att smaken förändras. Och oavsett anledningen till varför du ändrar rätten så är det faktiskt så att du ändrar, ganska många saker dessutom. Det du beskriver låter gott, men det är inte en carbonara.Vadå för extragrejor? Tror du vinägern syns? Den rökta paprikan, chilin och vinägern bara höjer smaken på baconet. Jag lovar att man inte ser skillnad - och det smakar inte paprika och vinäger heller, utan bara ovanligt gott bacon.
När det gäller vegetabiliskt tillskott, som ärter, lök eller svamp, så tycker jag personligen det blir för stabbigt med bara pasta och ägg/ost/bacon, men det går ju att utesluta. Ärter är ju för övrigt rätt vanligt att ha i, det är inte heller min uppfinning.
Fast det är ju den mesta maten med animalier i, ändå kallar man det för vegansk valfri kötträtt.Absolut.
Detta är dock en rätt som är svår att förändra utan att förändra hela rätten rakt av.
Okej, nu är jag lite petig. Men i en traditionell carbonara ska det vara pecorino, inte parmesan.Vilken ingrediens är det som du upplever som stötande?
Jag skulle ju säga att köttbullar är köttbullar även om man har timjan istället för mejram i dem, men det kanske bara är jag. Alla klassiska husmanskosträtter finns i olika varianter.
Carbonara för mig är stekt, rökt fläsk, blandat med kokt pasta, ägg, parmesan och svartpeppar. Det är fortfarande carbonara även om man tar bacon istället för pancetta, och det är fortfarande carbonara om man tar pecorino istället för parmesan.