Gräddens vara eller inte vara i Carbonaran

Carbonara med eller utan grädde

  • Utan

    Röster: 77 61,1%
  • Med

    Röster: 49 38,9%

  • Antal omröstningsdeltagare
    126
För ordningens skull lägger jag in en framtida bild på @MJLee om hon ska invänta ett slutgiltigt svar från Buke innan hon sätter igång med matlagningen 😆

20x6.webp
 
Om du har i allt det där, ja. Men det var ju lök eller svamp eller ärter. Men en liten lök eller vitlök tycker inte jag gör någon större skillnad. Det är som att hälla ner lite linser i en köttfärssås. No biggie.

Som sagt, jag tycker det är väldigt mycket märkligare att kalla stekta ingredienser ”sås”. Är pyttipanna också sås i dina ögon?

Se ovan svar angående sås.
 
Så carbonara har en särställning? 😅
Kanske för att carbonara bara består av få ingredienser och för att få till carbonara krävs ju just tex ägg och ost tex. När man då tar bort ägg, som är en viktig del i rätten, sedan också osten och ovanpå det lägger till grädde, då blir det pastasås.

Förstår inte du det? Jag menar inte alla rätter, jag menar carbonara, så ja, det är lite speciellt där. Det stör inte mig att man förändrar sin maträtt, men jag tycker att man ska vara medveten om att carbonara i grunden är just en specifik maträtt som görs på ett specifikt vis.
 
Om folk kommer känna igen rätten som carbonara är det enklast att kalla den det. Jag är väldigt tydlig med att det är en vegansk variant av carbonara jag gör. De som ätit den har definitivt känt igen den som carbonara.

Herregud vilket matsnobberi.
Min familj gör en dansk rätt som heter miljonbiff. Köttfärs, soja, kryddor, buljong osv. Påminner om köttfärssås. Serveras med potatismos till. Vi kallar det för miljonbiff även inför svenskar som inte vet vad det är, inte för "någon form av köttfärssås" eller liknande.
Du gör självklart som du vill, men du får inte medhåll av mig ändå.
 
Kanske för att carbonara bara består av få ingredienser och för att få till carbonara krävs ju just tex ägg och ost tex. När man då tar bort ägg, som är en viktig del i rätten, sedan också osten och ovanpå det lägger till grädde, då blir det pastasås.

Förstår inte du det? Jag menar inte alla rätter, jag menar carbonara, så ja, det är lite speciellt där. Det stör inte mig att man förändrar sin maträtt, men jag tycker att man ska vara medveten om att carbonara i grunden är just en specifik maträtt som görs på ett specifikt vis.
Jag är fullt medveten om det, därför säger jag just vegansk carbonara. Veganiserar man rätter brukar det vara veganska svar på rätterna, alltså det liknar rätten men är vegansk. Då borde alla förstå att det just liknar carbonara.
 

Liknande trådar

  • Artikel Artikel
Dagbok Det är nu 3½ år sedan jag fick besked om att jag är överkänslig mot komjölk, de 4 vanliga sädesslagen (vete, havre, korn, råg) samt...
Svar
0
· Visningar
365
Senast: cassiopeja
·
Fritid Jag skulle vilja göra lite efterforskningar efter vissa saker i Krigsarkivet som finns i Riksarkivet i Täby. Jag har aldrig satt min fot...
2 3
Svar
51
· Visningar
2 170
Gravid - 1år Jag behöver en tråd med tips kring BLW (baby lead weaning) och plockmat! Vi har en 6-månaders hemma som vi precis har börjat med. Från...
2 3
Svar
59
· Visningar
2 462
Senast: Lingon
·
Tjatter Nej men nu är det väl hög tid, tycker ni inte? 2024 års upplaga av Secret Santa är här! 🤓 Ni som har varit med tidigare har koll på...
50 51 52
Svar
1 024
· Visningar
33 543

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp