Fast nej, det blir absolut ingen sås.Men använder man sig av havregrädde blir det ju inte en vegansk carbonara, utan en vegansk gräddbaserad pastasås.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Fast nej, det blir absolut ingen sås.Men använder man sig av havregrädde blir det ju inte en vegansk carbonara, utan en vegansk gräddbaserad pastasås.
Näringslära?Finns inga bra äggsubstitut som kan användas på det sättet. Men man kan ju ha mixade cashewnötter och näringslära istället för havregrädde och ost. Tvivlar dock på att någon vill kalla den Carbonara ändå.
Näringsjäst antar jag.Näringslära?
Det är nog högst sannolikt faktiskt!Det där med att ha ärtor i; kan det vara något som kommer från att man ätit pasta alla papalina, tro? Det påminner ju en del om carbonara men är onekligen mindre strikt när det gäller varianter, t ex grädde/inte grädde, och ärtor är en ingrediens som förekommer i de flesta recept.
Snacka om att känslorna går heta här
"min" carbonara består av pasta penne, färdigköpt ostsås och fördigstrimlad skinka och svartpeppar ibland en äggula på toppen, om jag orkar.
Således har jag ingen aning om ifall det är grädde i eller inte men det spelar nog ingen roll för jag tror jag lyckades förolämpa er allihopa nu med de andra ingredienserna
/fuskar gärna i köket
Haha, näringsjäst såklart. Autocorrekt..Näringslära?
Fast nej, det blir absolut ingen sås.
Ja, såklart. Men om syftet är att göra en vegansk variant av carbonara så gör man ju inte en sås av detDet beror väl ändå på hur mycket grädde man har i Men absolut, pastarätt då
Nej jag tror inte heller det tyvärr. Svårt att få till det där krämiga som går ihop med pastavattnet och tjocknar. Men för mig är det lika långsökt att kalla en plantgräddbaserad carbonarainspirerad rätt för vegansk carbonara som att kalla en djurgräddbaserad rätt för carbonara.Finns inga bra äggsubstitut som kan användas på det sättet. Men man kan ju ha mixade cashewnötter och näringslära istället för havregrädde och ost. Tvivlar dock på att någon vill kalla den Carbonara ändå.
Orsaken till att jag kallar det så är för att det är enklaste sättet att få en blandkostare att förstå vilken typ av mat jag föreslår. Hittills har det funkat bra, ingen har sagt "men det är ju inte alls likt carbonara!". Säger jag bara pasta med alspånsrökt tofu säger de flesta jag känner "pasta med vadå? ".Men för mig är det lika långsökt att kalla en plantgräddbaserad carbonarainspirerad rätt för vegansk carbonara som att kalla en djurgräddbaserad rätt för carbonara.
Endera funkar för mig, kan rent av ha svamp iTänkte göra carbonara ikväll och tittade lite på recept. Det verkar finnas en viss rivalitet mellan om man ska ha grädde i carbonaran eller inte. Så vad säger Buke, med eller utan? Välkomna att lägga till recept, tillagning och varför med eller utan är det enda rätta sättet att tillaga det på.
Funderar på varför flertalet stoppar i ärtor i carbonara? (Fan så räligt) Vill man ha grönsaker till så lägger man dom bredvid, helst på egen talrik.
Känns lite som "skolmats-risotto" vanligt ris, ingen parmesan och en påse med ärtor/paprika och ärtor... Totalt snustorrt.. Sådär ungar, idag blir det risotto på vårt sätt
Jag har grönsaker i all mat. Jag tycker det blir för stabbigt annars. Varför skulle man vilja ha grönsakerna på en tallrik bredvid? Man vill ha grönsakerna i maten av samma anledning som man inte vill äta osten separat på en tallrik bredvid - det är ju när den är i maten som det blir gott.Funderar på varför flertalet stoppar i ärtor i carbonara? (Fan så räligt) Vill man ha grönsaker till så lägger man dom bredvid, helst på egen talrik.
Känns lite som "skolmats-risotto" vanligt ris, ingen parmesan och en påse med ärtor/paprika och ärtor... Totalt snustorrt.. Sådär ungar, idag blir det risotto på vårt sätt
Men svamp är ju inte en grönsak.Jag har grönsaker i all mat. Jag tycker det blir för stabbigt annars. Varför skulle man vilja ha grönsakerna på en tallrik bredvid? Man vill ha grönsakerna i maten av samma anledning som man inte vill äta osten separat på en tallrik bredvid - det är ju när den är i maten som det blir gott.
Sen är jag personligen inte så förtjust i just ärter, så jag tar hellre svamp. Men många gillar ju ärter.
Jag har för övrigt grönsaker i risotto också. Men inte fryst ärtermajspaprika, förståss. Utan svamp eller sparris eller nåt annat gott.