Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vad sitter Buke inne med för recept på glass? Brukar ni använda maskin eller gör ni glass på andra sätt?
Förra sommaren gjorde jag en chokladsorbet som var magisk
Denna går att ha som bas och göra sanslöst många varianter på. Bara fantasin sätter gränser6-7 dl vispad grädde
1 burk kondenserad mjölk
lite vaniljpulver
blanda ihop och frys
Enkelt och jättegott! Har haft i jordgubbar också - gott
Jag avser att återkomma i detta ämne med ett antal varianter och kombinationer så snart glassmaskinen är installerad och alla bär börjar mogna i trädgården! Men det är ju inte okej att fresta med "en magisk chokladsorbet" utan att berätta hur man gör den?!
Har också testatJag köpte Camilla hamids bok om att göra glass utan maskin och däri finns ett otroligt gott recept på blåbärsglass!
Spännande med en sorbet som innehåller mjölk?Citronsorbet som är sjukt god, enligt följande recept:
https://www.zeta.nu/recept/citronsorbet-2/
Jag använder samma grund för all sorbet, jordgubbe med mynta blir himla gott också.
Ja, den följer inte riktigt reglerna, men jag lovar att man inte blir besviken!Spännande med en sorbet som innehåller mjölk?
Jag har provat den nyligen (utan choklad men med rabarberkompott), men tyckte att den blev för söt. Tog jag fel sorts kondenserad mjölk (köpte den sötade)? Eller är jag bara för känslig för sötsaker?1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
200 g grovhackad Marabou choklad Japp peanut (tror jag den heter, eller annan valfri såklart).
Vispa grädden och blanda med resten. Häll i bunke och frys, rör om några gånger under tiden. Blir overkligt gott.
Du kan öka på grädden och välja att ha i något med lite mer syra, det är väl en del socker i kompotten?Jag har provat den nyligen (utan choklad men med rabarberkompott), men tyckte att den blev för söt. Tog jag fel sorts kondenserad mjölk (köpte den sötade)? Eller är jag bara för känslig för sötsaker?