Jag har provat den nyligen (utan choklad men med rabarberkompott), men tyckte att den blev för söt. Tog jag fel sorts kondenserad mjölk (köpte den sötade)? Eller är jag bara för känslig för sötsaker?
Det blir väldigt sött helt klart.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag har provat den nyligen (utan choklad men med rabarberkompott), men tyckte att den blev för söt. Tog jag fel sorts kondenserad mjölk (köpte den sötade)? Eller är jag bara för känslig för sötsaker?
Och så mitt basrecept på vanlig glass:
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 äggulor
1,5 dl socker
Värm upp grädden och mjölk till ca 60 grader. Häll i smaksättning.
Vispa socker och äggulor fluffigt. Häll på den varma gräddmjölken lite i taget (man vill undvika att det blir för varmt så att ägget koagulerar, därav att gräddmjölken inte ska värmas för mycket) och blanda runt. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 83 grader. Låt svalna och häll i glassmaskinen.
Lägger man i 1 dl kakao som smaksättning och sen på slutet micrar marshmallows i några sekunder och klickar i glassen innan den går in i frysen så får man en riktigt bra chokladglass
Låter magiskt! I vilken form var den vita chokladen?Jag nyttjade detta basrecept för den majestätiska glassmaskinpremiären. Smaksättning: rabarberkompott + kardemumma + vit choklad. Och så lite smörstekt (man vill ju inte riskera att det blir för få kalorier) digestivesmul som fick gå i på slutet.
Resultat:
Låter magiskt! I vilken form var den vita chokladen?
Perfekt recept för mig som hittade en ny gömma ägg. (De är max 4 dagar gamla.)Här är ett utan glassmaskin:Visa bifogad fil 92657
Ursäkta att sidan är lite kladdig
Smaka er fram. Börja med ett par teskedar.Puttar för att få hjälp, har en yngre kusin på besök och vi ska göra chokladglass med oreos, ett recept som setts på insta. Jag har hittat ett med grädde och kondenserad mjölk och oreos, men detta är utan kakao i smeten. Så om vi vill tillsätta kakao, hur mycket ska man höfta ungefär?
Enligt det här receptet från Camilla Hamid
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g per burk
- 1 paket oreokakor, ca 150 g per paket