Jag rider extremt lite just nu. Snälla T som alltid varit schysst och enkel har blivit ett spänt monster sen flytten. Alla pass (oavsett ridning eller annan form av motion) börjar med en häst som är mer eller mindre okontaktbar, kastar sig och går och sprätter med benen med hög och knäckt nacke.
Jag var och kollade honom men han dansade igenom vetcheck ua.
Visst är saker annorlunda här, han får mer tid i hage, han rids ut mer och i högre hastighet. Samt att han för första gången sen jag köpte honom har några extrakilon. Saknar dock ridhus på det här stället. Annars är det inte mycket skillnad.
Och jag är så frustrerad och det är liksom inte kul längre och jag vill bara sälja honom. Att alltid sitta på det spända och bara 1 av 5 pass når avslappning är... tärande. Emellanåt blänker den där snälla fina hästen jag haft de senaste tre åren igenom och jag tänker att nu slappnar han av, men nej, då blir staketet farligt igen. Eller en sten. Igår blev han så rädd för en grushög att han nästan la sig ner, han bara segnade ner mot marken.
(Vet inte riktigt vad jag egentligen vill med det här inlägget förutom att få skriva av mig?)
Jag hade en halvblodskorsning som kunde bli "lite väl mycket" vid förändringar, inklusive säsongsbyten, nya hagkompisar, etc.
Jag gav han lugnande örter och det funkade, tog udden av det. Han hade fortfarande massa energi att bränna men det var liksom bara att ta det, med örterna kunde han åtminstone ha fokus på mig. Jag är inte så stort fan av St. Hippolyts "häxblandningar" vanligtvis men deras lugnande örtpellets (Anti-Stress) funkade bäst. Säkert jättekarens på den dock, innehåller valeriana och johannesört.
Örter (valeriana, pepparmynta, passionsblomma, lavendel, meliss, taigarot (sibirisk ginseng), johannesört, mariatistelfrön, rosmarin, hagtorn, gurkmeja) 40 %, magnesiumfumarat/-oxid, lättkrossade oljefrön (linfrön, solros), sojaflingor hydrotermiskt förbehandlade*, majsgroddar, havsalgkalk, kallpressade oljor (linfrön, solros), äppelsirap, humle, kornflingor (mjölksyrafermenterade), fruktfibrer (äpplen, druvor), salt, ättika, dikalciumfosfat
*tysk soja, lokalt odlad exklusivt för St. Hippolyt