Det godaste på kladdkakan är...

Det godaste på kladdkaka är...

  • ...det kladdiga i mitten.

    Röster: 103 58,9%
  • ...det sega i kanterna.

    Röster: 72 41,1%

  • Antal omröstningsdeltagare
    175
Vår köksa på jobbet gör precis en sån, den är fantastisk. Jag har receptet och visst den blir god, men inte som hennes. Hennes kanter är magiska.
Funderar på om det är att hon gör dem i pajform av glas, jag kör alltid sån bakform med avtagbar kant.. 🧐
Tänker med på om man sätter den lite högre upp i ugnen än vad jag brukar, men kortare tid.

Tål verkligen att testas! 😋

Tack! Värt att testa. Har du någon aning om hur mycket smör i gram det är?

Jag och dottern gjorde kladdkakemuffins idag efter receptet nedan:

100g Smält smör
2 ägg
2.5dl socker
2dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Rör ihop allt, häll i muffinsformar och in i ugnen i 10-12min på 200 grader.
 
Tack! Värt att testa. Har du någon aning om hur mycket smör i gram det är?

Jag och dottern gjorde kladdkakemuffins idag efter receptet nedan:

100g Smält smör
2 ägg
2.5dl socker
2dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Rör ihop allt, häll i muffinsformar och in i ugnen i 10-12min på 200 grader.

1,5 dl smält smör har jag mätt upp till 150 gram. Åtminstone ungefär.
 
Nämen vad smart jag är som klickar på en tråd om kladdkaka när jag redan brottas med ett brutalt chokladsug och inte har någonting hemma.

PS. Den sega kanten är godast, men helst ska den vara seg hela vägen igenom.
 
Vill ha bara klet, inga kanter! Ett filosofiskt dilemma likt den här hundens:

D8B3FF9A-0669-4BC7-B67D-E1F7DA43047F.webp
 
Jag går emot strömmen och säger att kanten är viktigast. Den ska vara hård! :D Hård kant, krispig yte, och sedan liite kladdigt i mitten. Blir alltid missnöjd när jag inte får till kladdkakan som jag vill, de brukar bli alldeles för mjuka och kladdiga.
 
Minns ni tiden det räckte att skapa en tråd och skriva "Kladdkaka" eller "Ben & Jerrys" i rubriken och bara lägga in en bild på en pint eller en kakform med en kaka i för att få hela forumet (främst ÄU?) att fika unisont? :sneaky: :angel: Tror jag själv ägnade mig åt denna uppvigling kring 2006-07.

TILL SAKEN:
När ni pratar om kladdkaka med eller utan choklad - menar ni då en kaka som är antingen brun (med kakao n' friends) eller blond (typ vit choklad/citron/vanilj)? Eller handlar det om huruvida det är en chokladkaka nedsmält i eller på den bruna kladdkakan eller ej?
 
@Murphy
Jag anser att inom "en kladdkaka utan choklad" vara alla kombinationer som inte är den klassiska med kakao. Så även vit choklad hamnar väl oförsiktigt i den högen. Onekligen några varianter som hamnar i kläm i mitten :confused:


Liknande metoder för uppvigling funkar bra i många trådar här numera:sneaky: Hiss&Diss, adventskalendrar, frön. Även mat och kakor!
 

Liknande trådar

Mat Jag har fått massor med spetspaprika i år. Det mesta är grönt fortfarande, några har hunnit bli gula. Vad kan jag göra med de gröna...
2
Svar
30
· Visningar
788
Senast: sthu
·
Mat Jag och min syster ser varje dag till att vår gamla mor får middag. Oftast är det min syster som löser det (även om jag också ofta åker...
2 3
Svar
53
· Visningar
2 746
Mat Den här kommer inte bli enkel, följande är personen som kommer allergisk mot: Råa morötter Alla nötter Jordnötter Grön paprika Alla...
2
Svar
38
· Visningar
2 248
Senast: moster_punk
·
Mat Min mage gillar att jag får i mig blåbär, men jag tycker inte det är så gott att bara äta dem rakt upp och ned eller i fil eller...
Svar
10
· Visningar
477

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp