Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det är som jag ser det en diskussionsfråga när man fått ett jobb - om det inte är en förutsättning för att man ska ta jobbet. I så fall bör man ta upp det tidigare.Om ag föreslår att man ska jobba 4 timmar om dagen men man hellre jobbar fler timmar per dag färre dagar i veckan, ska man skriva det redan i det personliga brevet eller när tar man upp det?
Jag hade ställt det som en fråga på intervjun men samtidigt betonat att jag är öppen för båda delar.Om ag föreslår att man ska jobba 4 timmar om dagen men man hellre jobbar fler timmar per dag färre dagar i veckan, ska man skriva det redan i det personliga brevet eller när tar man upp det?
Om det är ett absolut krav från dig att jobba färre dagar med fler timmar så kanske men annars inte. Risken är annars att du missar intervjun för den sakens skull.Om ag föreslår att man ska jobba 4 timmar om dagen men man hellre jobbar fler timmar per dag färre dagar i veckan, ska man skriva det redan i det personliga brevet eller när tar man upp det?
Jo, är nog en rätt viktig fråga. Det är ett deltidsjobb och resvägen är 6 mil enkel väg. Kommer att bränna bort en stor del av lönen om jag ska åka varje dag.Det är som jag ser det en diskussionsfråga när man fått ett jobb - om det inte är en förutsättning för att man ska ta jobbet. I så fall bör man ta upp det tidigare.
Räknat på att bilen drar 0.7 och bensinpris på 18 kr blir det ca 3300 i månaden (innan skatteavdrag). Att jämföra med om din ersättning sänks till 65% som du skrev (och ett bra sätt att få in en fot).Jo, är nog en rätt viktig fråga. Det är ett deltidsjobb och resvägen är 6 mil enkel väg. Kommer att bränna bort en stor del av lönen om jag ska åka varje dag.
Bensinkostnaden suger, men har i alla fall skickat in en ansökan nu. Tror att jag är överkvalificerad.Räknat på att bilen drar 0.7 och bensinpris på 18 kr blir det ca 3300 i månaden (innan skatteavdrag). Att jämföra med om din ersättning sänks till 65% som du skrev (och ett bra sätt att få in en fot).
Dvs det kan vara värt det. Men både koncentrerad arbetstid och eventuella möjligheter för hemarbete ser jag som rätt normala frågor, särskilt nu efter allt hemarbete under pandemin.
Ja, förstår att det inte känns optimalt. Bra att du sökt!Bensinkostnaden suger, men har i alla fall skickat in en ansökan nu. Tror att jag är överkvalificerad.
Det beror mycket på tjänst. Om man ger andra uppgifter som gör att ag kan tänka att det kan vara aktuellt så är det lika bra att ange. Annars tänker jag att man kan ha det som ess i rockärmen om det då känns som det kan utgöra ett ess.Bör man för övrigt skriva att ag kan få bidrag för en, i det personliga brevet? Eller ser man bara inkompetent ut då?
Tänker du på lönebidrag?Bör man för övrigt skriva att ag kan få bidrag för en, i det personliga brevet? Eller ser man bara inkompetent ut då?
Kanske. Vet inte om jag är aktuell för det. Jag tänkte mer på nystartsjobb då jag varit arbetslös länge.Tänker du på lönebidrag?
Jag tror det beror på vad du har för skäl till att få det, ibland kan det vara positivt att nämna, ibland är det nog negativt och något man i så fall tar upp på en intervju istället.
I mitt fall behöver jag nämna det för att "locka" lite att våga chansa på att kalla mig på intervju och sedan anställa mig, i andras fall behöver det ju inte vara så förrän på intervjun. Samtidigt är det negativt för fördomar slår HÅRT, mycket hårt när det slår, och det gör de. Det är svårt att få en chans i dagens samhälle när man inte är perfekt, så om man är det minsta "operfekt" så får man fundera på när man ska ta upp det med arbetsgivaren.
Får du det? I så fall kan det ju vara en tanke. Å andra sidan, har du varit arbetslös väldigt länge innan du pluggade så att det är tydligt i ditt CV? Ibland är långtidsarbetslös inte heller något man ska skylta med rakt i facet, utan något som hellre ska synas i "förbi farten". Ta upp det på en eventuell intervju?Kanske. Vet inte om jag är aktuell för det. Jag tänkte mer på nystartsjobb då jag varit arbetslös länge.
Jobbade min sista dag i september för ett och ett halvt år sedan. Var sjukskriven 50% samtidigt med arbetslösheten. Började utbildningen 1 mars förra året och avslutade då även min sjukskrivning.Får du det? I så fall kan det ju vara en tanke. Å andra sidan, har du varit arbetslös väldigt länge innan du pluggade så att det är tydligt i ditt CV? Ibland är långtidsarbetslös inte heller något man ska skylta med rakt i facet, utan något som hellre ska synas i "förbi farten". Ta upp det på en eventuell intervju?
Tyvärr är det inte lätt att söka jobb. Jag avskyr att göra det, det är som att sälja sig själv liksom. Mycket som är bättre att ta upp när man kommer på intervju, å andra sidan, för min del kommer ansökan till deras soptunna, så hur tar man sig förbi fördomar? Det enda jag vet är att prova sig fram, fungerar inte ena viset så får man testa andra.
Då hade inte jag nämnt det förrän på en intervju!Jobbade min sista dag i september för ett och ett halvt år sedan. Var sjukskriven 50% samtidigt med arbetslösheten. Började utbildningen 1 mars förra året och avslutade då även min sjukskrivning.
Söker du via mejl? I sådana fall hade jag inkluderat det som vanligtvis står i ett personligt brev i mejltexten och bifogat CV:t.Om man ska spontanansöka, ska man då skicka med ett personligt brev?
Jag behöver ta reda på hur de tar emot spontanansökningar. Så jag vet inte om jag kan mejla.Söker du via mejl? I sådana fall hade jag inkluderat det som vanligtvis står i ett personligt brev i mejltexten och bifogat CV:t.
Jag tar emot spontanansökningar hela tiden och jag hade nog inte lagt mycket intresse vid ett "hej här finns jag" + ett cv. Vill ju veta vem du är, varför du skulle vara intressant, vad du kan bidra med osv eftersom jag inte har en annons/liknande att matcha mot ex när det gäller kompetens.Om man ska spontanansöka, ska man då skicka med ett personligt brev?