Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Nu hade jag inte riktigt så många gäster, men ändå ett rejält gäng. Men hos mig funkade det bra med två dubbla järn, mycket tack vare att folk kom och gick under eftermiddagen, och det fanns ju dessutom annat att välja på. 80 pers som ska äta samtidigt kräver definitivt ett annat koncept.om 80 personer ska ordna sina egna våfflor och många ska kunna äta något så när samtidigt så behöver man nog ha ganska många våffeljärn (och rejäl säkring) ;-)
Tipsar om att du kan steka halloumiskivor i ugn på plåtar. Mycket effektivare än att stå och steka i stekpannaJag tycker det är okej. På caféer får man den ju ofta kall.
Mm. Men det är en frågaTill just en studentmuddag har jag velat bjuda nåt matigare än sallad så att studenten med kompisar har ordentligt med mat i magen. Extra viktigt just på studenten eftersom många dricker mycket alkohol då!
Mm. Men det är faktiskt inte en studentmiddag. Det skulle jag inte vara beredd att bjuda 80 personer på. Jag stoppar i mina egna studenter så mycket jagTill just en studentmuddag har jag velat bjuda nåt matigare än sallad så att studenten med kompisar har ordentligt med mat i magen. Extra viktigt just på studenten eftersom många dricker mycket alkohol då!
Mm. Men det är en fråga
Sallad, även en så matig som möjligt, som jag planerar, kanske är tråkigt. Men som jag försökte nämna i inledningen så klarar jag inte mer än jag klarar. För övrigt tycker jag själv det är supertrist med den typ av mat du nämner med kallskuret på olika fat, det får man ju i stort sett jämt på mottagningar...Är det inte vanligt att studenterna går hem till varandra och äter. Jag stod för ett par år sedan och fixade catering till studentfirande. En mamma försökte reklamera maten i efterhand då det var alldeles för mycket hon beställt och studenterna var mätta när dom kom. Bara en sallad låter tråkigt. Behövs nog lite variation. Hummus, thabolleh, gott bröd, ost och fat med lite olika skinka, kyckling, salami. Garnerat med sallad och frukt. Kolla efter extrapriser.
Och gott bröd ska jag ju ha förstås. Hembakat surdegsbröd. Och har tackat för fint tips för hummus och smaksatt smör!Sallad, även en så matig som möjligt, som jag planerar, kanske är tråkigt. Men som jag försökte nämna i inledningen så klarar jag inte mer än jag klarar. För övrigt tycker jag själv det är supertrist med den typ av mat du nämner med kallskuret på olika fat, det får man ju i stort sett jämt på mottagningar...
(att reklamera för att man beställt för mycket låter ju heltokigt!!)
Eller så hade du tagit en stödkorv på hem- eller ditvägen!När jag var student var jag väldigt kräsen. Jag skulle aldrig ha ätit en färdigblandad sallad med couscous. Jag skulle ha uppskattat skålar. Jag hade nog valt pasta+kyckling+sås och inte rört något av de andra tillbehören till exempel.
Som fattig student hade jag kanske valt att vara hungrig?Eller så hade du tagit en stödkorv på hem- eller ditvägen!
Som fattig student hade jag kanske valt att vara hungrig?
När jag var student var jag väldigt kräsen. Jag skulle aldrig ha ätit en färdigblandad sallad med couscous. Jag skulle ha uppskattat skålar. Jag hade nog valt pasta+kyckling+sås och inte rört något av de andra tillbehören till exempel.
Fast här blir det ju ett gäng olika efterrätter också. Det går liksom inte göra 80+ pers nöjda allihop.+1
Som fattig student hade jag lätt prioriterat alkohol framför mat. Vet också att min blivande student, som sällan dricker alkohol, tycker samma sak.
Fast här blir det ju ett gäng olika efterrätter också. Det går liksom inte göra 80+ pers nöjda allihop.
@Havanais eventuellt ha en gryta med kokt korv stående också då? Det har vi alltid vid surströmmingsbjudningar.
Ja, det håller jag med om. Jag blev dock inte så vuxen före jag blev 22 jag hade alltså valt att vara hungrig.Fast att bli bortbjuden och äta det som bjuds är en del i att bli vuxen (och jag var också kräsen kan jag säga). Jag tycker det känns som om TS planerat att det är enkelt och inte alltför dyrt att göra samt att alla kommer att hitta något de kan äta. Trots allt finns det en gräns för hur många individanpassningar en kan göra (allergier undantaget då men det är ju specialfall).
Edit: Bufféerna på de två senaste studentbjudningarna jag varit på har haft blandad pastasallad.
Ja, jo, men det här är frågan om vanliga hemmaboende gymnasieelever så jag tror nog de överlever vår påvra mottagningSom fattig student hade jag kanske valt att vara hungrig?
Ja, det håller jag med om. Jag blev dock inte så vuxen före jag blev 22 jag hade alltså valt att vara hungrig.
Just att dela upp ingredienserna i skålarna så man får blanda själv är dock inte så komplicerat? Blir absolut inte dyrare! Väldigt lätt för ungdomarna att själv plocka ihop det som passar. Enkelt med allergier/veg också om det är just "sallad" som ska serveras.
Sant, jag högg mest en knapp. Sorry.Jag svarade inte på TS inlägg utan på kommentaren att en fattig student kanske väljer att vara hungrig än att köpa stödkorv.
Kommer själv ha studentmottagning i sommar och ser det inte som mitt ansvar att köpa mat som passar allas smaker. Här får blivande student välja vad vi ska bjuda på och sen är det frivilligt för gäster att äta det som serveras. Anpassat efter gästernas allergier osv givetvis men inte mer än så.