Du använder en gammal webbläsare. Den visar troligen inte denna och andra webbplatser på ett riktigt sätt. Du bör uppgradera eller använda en annan webbläsare.
Haha ja, jag är väl inte den mest seriösa i den tråden men försöker nu sluta vara så beroende av sötsaker iaf, hellre verkligen njuta ibland än äta varje dag!
Ska bli spännande, när det gäller pepparkakor så är det bara Annas som går hem! Egengjorda eller andra märken går bort direkt...
Hade Annafabriken precis där jag bodde i Älta, på morgonen när jag gick ut till stallet ( vintertid) så kände man att hela området luktade pepparkakor. Hög mysfaktor
Kladdkakan med pepparkakssmak får betyg 3 av 5!
Som deras vanliga kladdkaka men lite kryddigare var den då....
Sambon älskade den, jag åt bara en liten bit
Men med mycket Milda visp 20 % så var den helt okej.
jag älskar att greja i köket! Är tyvärr inte så bra på det, men blir det dåligt är det ju bara att slänga liksom. Ingen skada skedd Min favorit är nog smulpaj på riktigt sura krispiga äpplen(kryddade med socker, kanel och lite ingefära) och vaniljsås till. Supergott med söta smulorna o vaniljen som bryter mot syrliga äpplena. Dessutom är det superenkelt, helt perfekt för mig. Har världens bästa recept på kladdkaka också, kan det utantill trots att jag inte är nån chokladnisse egentligen
smält smöret, rör ihop till en jämn smet (smeten blir ganska tjock, man får liksom bre ut den i formen), grädda 200 grader i 20 minuter. blir alltid perfekt kladdig
Det där är mitt favoritkladdkakerecept också Brukar dock ta en matsked kakao extra, och ha riven kokos på botten i formen. Och ibland hackade valnötter eller hasselnötter i. Och 175 grader istället. Men den blir alltid perfekt kladdig!
Cashew och jordnötter gör sig också väldigt bra i en kladdkaka tycker jordnötterna funkar även om de är salta men cashewnötterna ska vara osaltade tycker jag!
kokos i formen brukar jag också använda, fast på typ sockerkaka-kakor. Då slipper man det där torra i kanten som blir med skorpmjöl . Kladdkakaformen smörjer jag bara med smör och kakao Så blir heeela kakan chokladig
kl
har ni något bra recept på chokladmousse? en riktig krämig variant, gärna med mjölkchoklad, då min sambo inte gillar smaken av mörk choklad. Gärna med nån topping på!
150 g choklad (du kan ta vilken choklad du vill. Vit, mjölkchoklad, mörk, smaksatt. Igår använde jag mörk choklad med hallonsmak, supergott)
1 ägg
2 äggulor
2 äggvitor
3 dl vispgrädde
Smält chokladen över vattenbad. Blanda i ägget och äggulorna när chokladen har svalnat något. Vispa äggvitorna hårda i en bunke och vispa grädden i en annan. Vänd försiktigt ner chokladsmeten i dom vispade vitorna. Vänd sedan ner alltsammans i grädden. In i kylen i några timmar och njut sen.
Jättelätt att göra! Topping brukar inte jag göra, men vill du göra en hallonspegel uppepå, en annan mousse, grädde, vaniljkräm, what ever så är det ju jättelätt.
Cookies används för olika funktioner, trafikanalys, innehållsanpassning och annonser. Information om din användning av vår webbplats vidarebefordras till de sociala medier, annons- och analysföretag som vi samarbetar med. De kan kombinera informationen med annan information du tillhandahållit eller de har samlat in när du har använt deras tjänster. Våra regler och sekretesspolicy gäller. Genom att fortsätta använda denna sida godkänner du detta.