Sv: Baka liten kaka
Pannacotta!
Portioner 4-6 portioner
Vegetariskt -Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vanilj, grädde och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas.
Ingredienser:
* 5 dl vispgrädde
* 1 st vaniljstång
o eller 1 tsk vaniljsocker
* 0,5 dl strösocker
* 3 st gelatinblad
Garnering:
* säsongens bär eller frukt
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.
Kopierade in lite snabbt! Detta recept är enkelt & supergott! Personligen skulle jag välja vaniljstång istället för vaniljsocker! Och toppa med hallon/sås