Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag tänker i första hand på moussaka.Jag har alltid haft väldigt svårt för Aubergine men känner att jag vill lära mig att äta det. Dels för att det vore kul att odla och dels för att de ofta ligger i de svinnpåsar jag brukar köpa.
Så, hit me med era bästa recept på aubergine!
På samma not, en gegga som är inspirerad av @athena_arabiansBaba Ganoush, en röra på ugnsrostad, mosad aubergine med vitlök och tahini. Påminner om hummus och har ungefär samma användningsområde.
Skulle precis tipsa om samma chili Vi brukar ha majs i också, vänds ner på slutet, och servera med en klick creme fraiche.
Oh, två tips på samma recept, då lär jag prova det. Tack!Skulle precis tipsa om samma chili Vi brukar ha majs i också, vänds ner på slutet, och servera med en klick creme fraiche.
Har inget namn på denna rätt men är väldigt gott och extremt smidigt. Blev bjuden på den första gången av en kompis som även använde röran som pålägg dagen efter.Jag har alltid haft väldigt svårt för Aubergine men känner att jag vill lära mig att äta det. Dels för att det vore kul att odla och dels för att de ofta ligger i de svinnpåsar jag brukar köpa.
Så, hit me med era bästa recept på aubergine!
Låter gott, får prova detta.Har inget namn på denna rätt men är väldigt gott och extremt smidigt. Blev bjuden på den första gången av en kompis som även använde röran som pålägg dagen efter.
Dela och typ klyfta aubergine, lite olivolja, några hela vitlöksklyftor och blanda med körsbärstomater eller hela tomater på burk (går även att lyxa till med färska tomater). Ha i lite chili om du gillar hetta. In i ugnen på 200 grader, tar ca en timme. Den är färdig när det är en röra och auberginen går att mosa sönder, blanda i lite pastavatten plus salt och peppar. Ätes med spaghetti och parmesan.
Jag gör något som vi i familjen vanvördigt kallar för "oljeskadad Aubergine".Tunt skivade (0,5cm) sprid ut dem och salta, låt dem ligga en halvtimme och torka sen med hushållspapper. Panera eller ännu bättre gör en frityrsmet och fritera.
Generellt sett så passar aubergine väldigt bra med rökigare smak.
Man kan också först baka dem i ugn (delade på mitten, insmord i olivolja och med snittytan ner och tillaga i ugn), använd en gaffel till att dra ut innanmätet, blanda med grönsaker och krydda rikligt. Tillbaka ner i skalet och på med ost för att gratinera i ugnen.