Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
2. Forskning är mycket viktig och en av anledningarna till att den kallas just Akademisk vilket gör att den är i ständig utveckling och förändring.
Ah, jag kanske var lite otydligt. Det handlar inte om någon specifik forskning som den bygger på utan handlar om att den är akademisk och det hela tiden sker forskning inom ridning, hästar och hästträning som man tar till sig, värderar, omvärderar och diskuterar vilket leder till en konstant utveckling av konstformen. Så det kan handla om universitetsforskning likväl som forskning som utövare bedriver på fritidsbasis. Det viktiga för mig i detta är just att det sker en utveckling och att det alltid pågår en diskussion.
Det sker just nu mycket forhetskning inom AR. Bla med höghastighetskamera och man forskar mycket på biomekanik. Allt för att ridningen ska gynna hästen så mycket som möjligt.
"Vanliga" dressyrryttare är nog minst lika angelägna att förstå hur hästkroppen fungerar under ryttare och hur man får hästen att hålla så länge som möjligt.
Du har säkert rätt i delar av det du skriver. Jag hävdar dock ändå att även andra ryttare än AR-ryttare bryr sig om forskningsresultat och hästens långsiktiga hållbarhet.
Du har säkert rätt i delar av det du skriver. Jag hävdar dock ändå att även andra ryttare än AR-ryttare bryr sig om forskningsresultat och hästens långsiktiga hållbarhet.
Tävlar man så "bör" man ju automatiskt vara noga med hästens hållbarhet. Till skillnad från fritidsryttare där man kan känna att äh, hästen tränas inte så hårt. Den största skillnaden där ligger nog i att AR är för de "fritidsryttare" som ändå vill skola hästen hållbar? Och att de i sin tur -förhoppningsvis- inte utsätter hästarna för lika stora fysiska påfrestningar och slipper liksom tävlingsryttare även ta hänsyn till att "ta igen" det man brutit ner i samma grad..
(Flummar lite jag också! )