Hörni, detta med smaksensationer (idag är nämligen lillan 4-månader
). Det står ju att man kan ge ”slick på fingret” från familjens vanliga mat. Betyder det alltså att om jag och sambon gör tex en indisk linsgryta med kokosmjölk, krossade tomater och diverse kryddor (lök, vitlök, ingefära, spiskummin, paprikapulver, kanel, kardemumma, citron) så kan lillan smaka av såsen? Känns som så många smaker på samma gång och svärmor blev förskräckt när jag sa att lillan kanske tex kan få smaka av daalen vi ska laga i veckan. Hon trodde vi skulle skrämma ungen bort från mat
Men det kanske stämmer att man såhär vid smaksensationer ska erbjuda typ nästan ”singelsmaker”? Men varför ska man då doppa fingret i sin egen mat? Vad förutom typ löst potatismos skulle funka i så fall?
Jag och sambon lagar ju liksom mat med mycket kryddor i... Sen förstår vi ju att man ska hålla sig ifrån sånt som är giftigt för små barn som Livsmedelverket listar såklart.
Vi ska till BVC i veckan och får ju fråga då också, men vi är samtidigt så spända på att låta henne provsmaka nåt!