OKNu är det svårt att hitta bar information om lantbruk för oss inte-Lantisar och jag är på jobbet - så jag gör en fuling och länkar till en Wikipedia-artikel http://en.wikipedia.org/wiki/Dairy_cattle (Ska alltid läsas med kritiska glasögon)
Egentligen är det ganska logiskt. Stora besättningar måste drivas ganska rationellt (bland annat för djurens hälsa - har man ett par hundra kor kan det vara svårt att på ett bra sätt hantera dräktighet, kalvning och en hyfsad hantering av kalvarna). Även här finns det pågående arbeten - man studerar t.ex. varför svenska kors livslängd inte ökar.
Samtidigt äter vi upp kossorna som går till slakt och egentligen är det väl egalt om man äter upp en fyra-fem år gammal mjölkko eller en två år gammal biffko?
BA köttätare som försöker lära sig om kostnaderna för sina val för att nu och då välja bättre. Alla mina val är inte bra, men de är mina val
Söker jag svensk information - som väl är det enda relevanta här - så hittar jag helt andra siffror. Det finns material från SLU t.ex. om man googlar mjölkko och livslängd.
Ska man fortsätta ditt rationalitetsresonemang så är det väl ännu krångligare att ha osäkra kort i form av dräktiga kvigor på stadig ingång samtidigt som man slaktar ut välfungerande produktionsdjur.
jag vågar påstå att du har helt fel.