du kan alltid förösk a vänd adig till ridsportförbundet handikappansvariga,Helena Hagberg..med betonging påatt försöka,har hörtatt hon skall vara ruskigt svår att få tag på,milt sagt..
Det är ju inet direkt ett"hett"område du villfortbilda dig inom,men vi behöver vekligen folk som du...
Det går handikappledarkurser på strömsholm,de kan vara en god grund..sedan rekomemnderar jag varmt att du söker dig utomlands,där de jhar stor och verklig erfarenhet av detta område..jag tänker då ffa på england o ffa USA..
USA har den fördelen atde har en annan syn på funktionshinder och funktionshindrade än vi har här hemma...
Vi har bra exempel på handikappridskolor även här,men dte gäller att titta runt,prata med många,många,besöka ännu fler och bilda sig en egen uppfattning...
I detta ingår då naturligtvis stor kunskap om människans psyke,ilärning,anatomi osv,så det är också en bra början...
Jag tror vi är rätt många som skule önska oss sjukgymnaster med ridkunskap...
Vad som rä viktigt är tat inte fastna hos de dåliga exempel på handikappridning där det i princip består abv att "leda runtd e stackars invaliderna lite i ridhuset" utan krav på någons om helst utveckling och ibland mycken liuten förståelse för skyddsaspekten av både häst och ryttare(hästar kan mju också få ont o förslitningsskador)
I första hand rekommenderar jag dig att läs ain dig p så mycket utländskt material som möjligt på nätet,däfefter sopa rent på bibblan efter böcker 9inom handikappridming,hippoterapi , och ävenexamensarbeten tex...
Besök gärna folk som har hästar o egna funktionshinder,vi har ju fantastiskt duktiga landslagsryttare tex!
Thina