De där som går i de underligt små hagarna - alltså, hur det funkar begriper jag inte, men jag har inte hittat någon att fråga - är kor som mjölkas i första hand. De kor som föds upp för köttet, verkar överlag beta på betydligt trevligare vis, ur många aspekter. (Dock finns det rätt få av dem i mitt närområde.)Vad menar du med "vanliga kossor" - mjölkkor? Jag som förutom att jag bor på landet i svealand också jobbar i köttbranschen delar inte din bild av verkligheten här. De flesta betesdjuren betar mark som lämpar sig som bete. Det finns betesmark där man förvisso skulle kunna odla t.ex spannmål, men endast undantagsvis med någon som helst förtjänst. Man kan inte bara jämföra hur bra jorden "är" globalt sett endast i veteekvivalenter utan att ta hänsyn till spannmålspris kontra kvalitet på den globala marknaden.
Jag ids inte göra all nationalekonomin, hur intressant den än är. Jag är ledsen, men det blir ogenomförbart. Jag är inte ironisk alltså. Men nu tänker jag betydligt mer på miljö och djurvälfärd, än på bondens ekonomi osv.