Jag tror det, ner i grytan, krydda lite, koka upp. Voila, klart!är inte tomatsås typ det lättaste man kan göra?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag tror det, ner i grytan, krydda lite, koka upp. Voila, klart!är inte tomatsås typ det lättaste man kan göra?
är inte tomatsås typ det lättaste man kan göra?
...och för oss som äter mera kött krävs ingen mer planering. Att köpa ett paket närproducerad/inhemsk köttfärs då man handlar annat, är inte svårplanerat tycker jag.Bönor och kikärtor är väl det som proteindelen består av. Sedan som alla andra, pasta, ris, potatis. Krossade tomater, grädde i olika former.
Sedan har jag även halvfabrikat som qourn hemma som nödmat.
Vad menar du med "vanliga kossor" - mjölkkor? Jag som förutom att jag bor på landet i svealand också jobbar i köttbranschen delar inte din bild av verkligheten här. De flesta betesdjuren betar mark som lämpar sig som bete. Det finns betesmark där man förvisso skulle kunna odla t.ex spannmål, men endast undantagsvis med någon som helst förtjänst. Man kan inte bara jämföra hur bra jorden "är" globalt sett endast i veteekvivalenter utan att ta hänsyn till spannmålspris kontra kvalitet på den globala marknaden.Jag är på landsbygden varje dag. Vid globalt sett superbra åkerjord, mätt i tex veteekvivalenter. Där växer djurfoder. (Norr om Dalälven vet jag som sagt nästan inget om.)
De naturbeten jag känner till i min relativa närhet, betas av islandshästar, herefordkor och får. Knappast delar av storskalig livsmedelsproduktion.
Vanliga kossor går på åkermark, vall, ofta i så pass små hagar att de många kor som går där absolut inte lever på bete. Pga vall, handlar det heller inte om att gynna ängsfloran. Det finns ingen, och fanns den vore den nedtrampad. Åkermark, helt enkelt.
Jag har koll på hur mycket av det jag äter produceras och transporteras. En del flygs hit, en (stor) del produceras nära.
Tycker att det där miljötänket hos många (inte alla) vegetarianer/veganer bara blir till en halv tanke då man tycker att det är dåligt att äta (närproducerat) kött, men själv äter man alla möjliga bönor och gryn och grejer som utan undantag flygs hit från länder där växtskyddsmedelslagarna och -kontrollen är något heeelt annat än vi har här.
Det måste ju ätas upp inom en vecka, eller frysas ner och då tas upp = mer planering. Steker man kött som är kylskåpstempererat så blir det segt med, så helst ska det ju stå framme och bli rumstempererat = planering eller åtminstone tidsåtgång....och för oss som äter mera kött krävs ingen mer planering. Att köpa ett paket närproducerad/inhemsk köttfärs då man handlar annat, är inte svårplanerat tycker jag.
Jo, det är det jag slänger ihop när jag o dottern kommer sent hem från stallet och borde ätit middag för typ två timmar sen o är så hungriga att vi är redo att börja knapra på möblerna...är inte tomatsås typ det lättaste man kan göra?
Inte ens en tiondel så gott som hemgjord...Måste koka, krydda och dona. Så mycket enklare att köpa en burk dolmio, perfekt resultat varje gång och inga bitar
Inte ens en tiondel så gott som hemgjord...
Du frågade så jag svarade.Vart vill du komma?
Först säger du att kött är norm för att det är normalt. Sen nästa självklarhet: normavvikelser behöver inte vara negativt. Nej, givetvis inte. Men i den här tråden ser vi många konstiga ifrågasättanden av den normavvikelse som vegosar står för.
Är du säker på det?? Utveckla gärna!Varför äter du mat som flygs hit? Om du nu tycker miljötänket hos vegetarianer/veganer är dubbelmoral eftersom de inte har helt koll på var och hur all deras mat producerar borde du förgå med gott exempel och inte äta någon mat som flygts hits alls.
Min kost är långt ifrån perfekt när det gäller miljöpåverkan(som vegetarianer/veganer måste vara för att det ska räknas) men de böner och linser som jag ersätter köttet med har betydligt lägre miljöpåverkan än köttet självt. Även om det köttet hade varit närproducerat..
Är du säker på det?? Utveckla gärna!
Jag äter delvis mat som flygs hit för att jag vill ha en smakrik mat med peppar och andra kryddor t.ex. På vintern äter jag hitflugna apelsiner för att de inte odlas här. ...och så gillar jag kaffe Som jag skrev - det är inte svartvitt.
Bra! Tack för det!Jag är verkligen jättesäker på att varken apelsiner, kaffe eller kryddor flygs hit.
Fast det är väl trist - att säga att det någon annan väljer att äta inte är gott? @Bison tycker uppenbarligen att den är god och väger dessutom in att det bara är att öppna burken och värma.Inte ens en tiondel så gott som hemgjord...
Ja, gillar man inte tomater så är kanske inte tomatsås ett jättebra matval!Har aldrig smakat någon god hemgjord så jag är skeptisk.
Som sagt, orimligt kräsen.
Gillar inte tomater, äter inte ketchup, tycker krossade tomater är vidrigt.
Dolmio är det enda som duger och då med köttfärs.
Hade någon stoppat i bönor hade jag börjat gråta
Fast det är väl trist - att säga att det någon annan väljer att äta inte är gott? @Bison tycker uppenbarligen att den är god och väger dessutom in att det bara är att öppna burken och värma.
Ja, det var ju skillnad. Även om tråden blir väldigt lång om alla ska berätta huruvida andras val innebär god mat för dem.Korrigering: JAG TYCKER inte att färdigköpt tomatsås är en tiondel så god som hemgjord. Vilket i mitt tycke gäller väldigt många helfabrikat.
Nåja, forskare säger ju rätt ofta det jag säger. Eftersom jag lär mig av dem.Det du skriver både här och ibland annars visar att du kan otroligt lite om svensk livsmedelsproduktion. Vilket är synd, eftersom du är en smart person men för mig - och säkert många andra - därför blir helt obsolet i de här diskussionerna.
Varför äter folk fortfarande kött?
Blir lika förvånad varje gång jag slår på Tv:n och de lagar mat med kött i. Äter i princip aldrig med människor som äter kött, känner knappt någon som äter kött.
Det känns så gammeldags att äta kött..
/veganen