Sv: Vad blir det för mat?
Vad är egentligen kriterierna på att "laga från grunden" versus halvfabrikat?
Idag har vi ätit gräddstuvad leverbiff med lök, potatis, gelé och grönsaker.
Där kan jag väl tycka att jag lagat från grunden (gelén är hemmagjord och blev faktiskt rätt lyckat men något lös, potatisen är från mina föräldrar) men själva leverbiffen har jag ju inte stått och malt själv utan den är väl mer att räkna som halvfabrikat?? Samma med falukorv, vi stoppar INTE egna korvar förutom möjligtvis till jul..... Pasta gör vi heller inte själva men vi funderar på att köpa ett tillbehör till KitchenAiden för att prova på. Det får dock vänta till den dag vi faktiskt har ett vettigt kök att laga maten i, vårt provisoriska kök tär på både mig och sambon och dödar matlagningslusten eftersom det finns så obetydligt med avställningsytor och blir äckligt då vi inte har någon fläkt.
Här äter vi blandad kompott, lagat från grunden, halvfabrikat och helfabrikat som "nödmat" samt "nödvändigheter" som ex.vis blodpudding, palt (gör dock ibland egen med släktingar) och grillad kyckling.
Det här har vi ätit till middag senaste veckan;
Leverbiff med potatis
Stekta vitlöksräkor med nudlar (
Ugnspannkaka
Fiskpinnar med potatis (köpta fiskpinnar)
Lax med färsk pasta
Fläskfilégryta med ris
Kycklingfiléer i ugn med pommes frites
Förresten så invigde jag vår nyinköpta stavmixer (den andra dog) med att göra majonnäs men jag får inte riktigt till den i smaken (vitvinsvinäger, salt, citronpeppar, lime - slut citron-, dijonsenap). Har ni något tips eller är det så att jag förstört mina smaklökar med köpemajonnäs?
Vår ambition är att försöka äta någorlunda nyttigt och gärna fisk 2 ggr per vecka. Vi tycker alla att hemmagjort mos är mycket godare än köpemos men när det skiter sig med planeringen, barnen är hungriga och gnäller och jag är yr (sambon har en helt annan toleransnivå mot hunger) så är jag ytterst tacksam över att det finns ett nödalternativ i form av köpemos, köttsoppa, Bullens varmkorv eller köpta köttbullar....
Vi har grönsaker/frukt/rotsaker till varje middagsmål, har börjat ha en kål/ananassallad i kylen som är lätt att ta fram.
När det gäller falukorv så äts det rätt ofta hemma hos oss (fast bara 2 olika sorters, vi är noggranna med märket när det gäller falukorv) ex.vis sambons korvtårta, min korvstroganoff, stekt med potatis och ägg, som restmat ihop med annat m.m.