Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Brynt smör-glass låter intressant, berätta mer!Troligtvis blir det:
Sparris eller jordärtskockssoppa
Något gött kött, hemmaslagen bearnaisesås och någon form av potatis
Dumlefyllda churros och brynt smör-glass.
Sötman i såsen kommer nog mest från Portvinet, jag tycker snarare det lätt blir för mycket så jag har alltid i lite reducerat rödvin för mustighet och färg. Vill du ha mer smak utan rotselleri kan ett alternativ vara att ta palsternacka (men ger sötma så jag skulle ta både rödvin och portvin) och lite morot i stället.
Hur görs älgsteken? Blir det sky att ta till vara?
Om plommon funkar för dig så tycker jag den här såsen med portvin, rödvin och plommon är god: https://www.koket.se/sverigesmasterkock/sigrid-barany/ankbrost-plommonsas-och-hasselbackspotatis/
En får labba lite med kryddningen vid avsmakning, evt kan det behöva tillsättas lite honung för att få upp rätt balans mellan syra och sötma.
Brynt smör-glass låter intressant, berätta mer!
Jag ville ha tacos men sambon tyckte inte det var tillräckligt festligt.
Åh krustader! Krustader med varm brie och fikonmarmelad som tilltugg hade kanske varit något..Före-förätt: antingen ostron eller krustader med het mjukost. Och champagne!
Förrätt: räkcocktail
Hududrätt: älg, bit oklar. Tillbehör oklart, dock ska vi prova göra rödbetschips. Hemslagen bea OCH svampsås, om jag råkar misslyckas med bean.
Efterrätt: chokladmousse med hallon eller jordgubbar.
Detta om inte en kompis kommer. Då kommer han garanterat ha en meny redo.
Här blir det ganska klassiskt, och så gott! Längtar!
Förrätten står gästerna för, men jag tror det blir någon råraka på mandelpotatis med löjrom... Eller sparris och parmesan. Eller både och
Varmrätten blir hjortstek med "potatisbakelser" (tunt skivad potatis som blandas med parmesan, vitlök, smör och örter och staplas i muffinsplåt) med rödvinssås.
Efterrätten är fortfarande delvis på planeringsstadiet. Men jag har tränat på att temperera choklad, tillverkat ett par chokladkupoler på prov (de kan nog bli snyggare dock, tränar vidare) och tänker mig att det under dessa ska gömma sig hemgjord gräddglass, en bit kladdkaka, färska hallon och sen ska varm saltkolasås hällas på då att kupolen går sönder. Inspirerad av hela Sverige bakar
Oj! Då ska jag äta med vördnad! Denna (eller dessa, de är rätt små så vi fick ta två) är från någon av makens jaktvänner. Ska tillagas i sous vide med start ikväll, blir nog gottJag lyckas aldrig hitta hjortstek! Jag hittade visserligen hjortytterfilé i frysdisken för ett par dagar sedan, men jag tyckte att det var lite för dyrt - närmare 600 kr/kg.
Jag sitter och funderar på efterrätt eftersom jag blev ansvarig för det samt sallad. Måste gå att göra låglaktos och vetefri så lutar åt någon form av cheesecake men vet inte vad jag ska ha för botten isf (mjukost går bra för den laktosintolerante).
Tyvärr inte eftersom den måste kunna ätas av en veteallergiker.Det finns ju glutenfria digestive om det funkar!
Tål personen havre? Isåfall kan man göra en botten av havregrynTyvärr inte eftersom den måste kunna ätas av en veteallergiker.