Pol Roger 2012 är GUDOMLIG! Menyn ser fantastisk ut
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Trots (rymlig!) vinkällare, så kan det då och då vara ett problem med förråden av själva dryckerna här! Livet är så jäkla orättvist!
(får jobba på att planera bättre, och samla mer!)
Pol Roger 2012 är GUDOMLIG! Menyn ser fantastisk ut
Med den menyn har du nog inte bara en bukefalist på besök. Det kommer att ringla en kö...Eftersom jag har en Bukefalist som gäst får jag väl spoila lite... plus att planen kan ändras ännu
Eftersom jag har en Bukefalist som gäst får jag väl spoila lite... plus att planen kan ändras ännu
Förrätt blir en massa plock: Rökta räkor, melitzanosalata, ugnsbakade oliver, kallskuret (hittade bla ett gudomligt torkat innanlår på ICA Maxi ), egenhändigt rökt lammhjärta, något med svamp (vet inte ännu exakt vad), surdegsbröd och tryffelchips.
Varmrätt blir någon form av kött med tryfferad rödvinssås, svartrotsgratäng med tryffel samt grönsaker (vet inte ännu vad).
Efterrätt blir ost och kex samt någon form dekonstruerad fruktsallad (typ en massa frukt i bitar i olika skålar som man får plocka ihop själv) och någon form av choklad.
Alltså, vad vi ska äta nyårsafton 2020 vet jag inte säkert. Det är ju ett helt år framåt (kunde inte låta bli).
Men antagligen blir det samma som vi gör varje år, jag och mannen.
Vi har som tradition att göra fondue med hasselbackspotatis.
Planen är ryskt tema, så det blir ägghalvor och annat småplock till förrätt, typ kallskuret och syrad gurka (på en bra dag får jag tag på inlagd svamp). Sen laxpirog (fylld med ris, hackad ägg, lax och dill), och till efterrätt honungskaka.
Kommer göra vegetarisk skagenröra åt mig själv.
Sen blir det quornfilé och jag tror mitt sällskap skulle göra potatisgratäng.
Efterrätt är oklart ännu!
Vi kör en skittråkig men ack så god nyårsmiddag.
Förrätt: toast Skagen
Varmrätt: porterstek på älg med potatis och piklade grönsaker
Dessert: pannacotta med färska bär
Vi får vänner på besök. Tänkte äta något med varmrökt lax till förrätt. Huvudrätt blir älgstek med någon kålsallad, potatis(mos?) och göttiga tillbehör. Efterrätt blir en tysk variant av tiramisu.
Jag är gottegrisig och funderar utöver min del (huvudrätt) att fixa chokladmousse till extra efterrätt och lite ostar med marmelad. Man vill ju vräka sig i mumsigheter!