Förrätt uppäten Älgsteksröra med tumnbrödflarn med Västerbottenost
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det blev väldigt lyckat! Fyllda ägghalvor med kaviar, syrade grönsaker, honung och vodka till förrätt, laxpirog och vitt vin till varmrätt och honungskaka med kanelgrädde och honungsmjöd till efterrätt.Planen är ryskt tema, så det blir ägghalvor och annat småplock till förrätt, typ kallskuret och syrad gurka (på en bra dag får jag tag på inlagd svamp). Sen laxpirog (fylld med ris, hackad ägg, lax och dill), och till efterrätt honungskaka.
Inom några år kommer det nog finnas mer hjort till försäljning, stammen har ökat och därmed även avskjutningen, det stora problemet är att få till en vettig kedja från skytt till kund utan att tumma på kvalitén och ändå tillräckligt enkelt för att jägare ska orka hålla på.Det låter himla gott! Hjort är det godaste viltköttet tycker jag, tillsammans med rådjur och hare. Men tyvärr hittar jag aldrig hjort. Jag gissar att alla jägare behåller hjortköttet för sig själv - eller ger bort dem till väldigt omtyckta vänner.
Hjort är fantastiskt gott! En av mina favoriter!Det låter himla gott! Hjort är det godaste viltköttet tycker jag, tillsammans med rådjur och hare. Men tyvärr hittar jag aldrig hjort. Jag gissar att alla jägare behåller hjortköttet för sig själv - eller ger bort dem till väldigt omtyckta vänner.
Låter ju jättegott! Det ska jag lägga på minnet!Vi åt plock före varmrätten, det såg roligare ut än vad det kommer låta men
En påse lantchips i en platt skål
Klicka på creme fraiche
Strö över hackad rödlök och dill
Räkor Uppepå
Jättegott! Och annorlunda, kul plockmat!
Svartrot är ju så infernaliskt gott! Önskar jag hade möjligheter att odla den själv, jag skulle äta den till morgon, middag och kväll utan att ledsna.Jag kan varmt rekommendera svartrotsgratängen, jag och min gäst hade kunnat sleva i oss av bara den utan älgfilén Jag gjorde en vit sås på mjölk och grädde, redde med Maizena och smaksatte den med tryffelolja, tryffel från burk och lite kycklingfond. Hällde den över svartrötterna som jag hade kokat så de mjuknat en aning och rev sedan över cheddarost (jag ville inte ha en kraftigare ost i stil med Västerbotten för tryffeln skulle ju ha huvudrollen). Sedan in i ugnen tills osten fått färg
Svartrot är ju så infernaliskt gott! Önskar jag hade möjligheter att odla den själv, jag skulle äta den till morgon, middag och kväll utan att ledsna.