Ja, precis! Varför använder vi inga rotsaker på julbordet här också? Känns otippat med tanke på att tillgången borde varit okej.I Finland äter man traditionellt kålrotslåda, morotslåda och potatislåda till skinkan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja, precis! Varför använder vi inga rotsaker på julbordet här också? Känns otippat med tanke på att tillgången borde varit okej.I Finland äter man traditionellt kålrotslåda, morotslåda och potatislåda till skinkan.
Korn är barley.Jag har nu misslyckats med forsta forsoket att baka tunnbrod. Det blev verkligen inte bra. Det var inget fel pa smaken, men konsistensen pa degen var, minst sagt, marklig Jag misstanker att det jag koper som Rye mjol kanske inte riktigt ar samma som man koper i Sverige.
By the way, var ar korn mjol pa Engelska? Det gar namligen inte att oversatta ... det blir bara "corn flour", och det vet jag ar fel.
Vi har alltid haft kålrotslåda, tips till ts! Men ganska tungt och inte så lätt och fräscht kanske. Vet inte var receptet kommer ifrån, men inget finskt påbrå i släkten (alla är från Värmland ) men det har varit med den minst min mormor iaf, troligen längre.Ja, precis! Varför använder vi inga rotsaker på julbordet här också? Känns otippat med tanke på att tillgången borde varit okej.
Spännande!Vi har alltid haft kålrotslåda, tips till ts! Men ganska tungt och inte så lätt och fräscht kanske. Vet inte var receptet kommer ifrån, men inget finskt påbrå i släkten (alla är från Värmland ) men det har varit med den minst min mormor iaf, troligen längre.
Det finns mycket finskt påbrå i Värmland långt tillbaka.Vi har alltid haft kålrotslåda, tips till ts! Men ganska tungt och inte så lätt och fräscht kanske. Vet inte var receptet kommer ifrån, men inget finskt påbrå i släkten (alla är från Värmland ) men det har varit med den minst min mormor iaf, troligen längre.
Korn är barley.
Tunnbröd är svårt, man ska upp i riktigt höga temperaturer. Men har du varmluftsugn borde det kunna funka.
Det kanske också går att höra med judiska amerikaner som bakar matza hur dom gör, det är nästan exakt samma sorts bröd.
Jag tänkte mer hur dom gör med inställningarna på ugnen . Vilken temperatur och så.Jag har anvant Matzo till dopp i grytan de ar ingen kommit fran Sverige eller jag har hittat ett bra recept att baka. Matzo ar tyvarr ganska stor skillnad, bade i kryddning och i "texture" nar man bloter det. Jag har bakat forut, men har inget recept kvar och det ar sa lange sedan att jag inte alls kommer ihag. Jag far ge mig pa't igen med nya friska tag.
Håller med, ägghalvor är ett måste!Ägghalvor med någon topping måste vara med. Förslag på topping: räka med lite majonnäs och dillkvist, en tesked rom, kaviar (om ni har IKEA i närheten finns det där) och dillkvist.
Jag gjorde skagenröra och hade på ägghalvor en gång. Blev mycket uppskattat. Eftersom jag inte gillar dill ersätter jag den med gräslök när jag kan. Mycket godare.
Nubbesallad är julbordets ryggrad! Självklart ska ni ha det. Den godaste sill du kan uppbringa, ägg, potatis, gräslök, dill, crème fraîche, majonnäs, senap, salt och peppar. Allt som är bitar skuret i samma, lilla, storlek. Och det måste finnas kopiösa mängder för alla älskar den. I min släkt är/var nubbesalladen, jansson och skinkan lika viktiga och uppbar tillsammans den ärevördiga vickningen.Jag har aldrig ens sett agghalvor pa ett julbord ... daremot en aggsallad Nu far jag bara fundera pa hur man gor den och om den verkligen behovs.
Aldrig varit på ett julbord där ägghalvor INTE finnsJag har aldrig ens sett agghalvor pa ett julbord ... daremot en aggsallad Nu far jag bara fundera pa hur man gor den och om den verkligen behovs.
Jag har aldrig ens sett agghalvor pa ett julbord ... daremot en aggsallad Nu far jag bara fundera pa hur man gor den och om den verkligen behovs.
Nubbesallad är julbordets ryggrad! Självklart ska ni ha det. Den godaste sill du kan uppbringa, ägg, potatis, gräslök, dill, crème fraîche, majonnäs, senap, salt och peppar. Allt som är bitar skuret i samma, lilla, storlek. Och det måste finnas kopiösa mängder för alla älskar den. I min släkt är/var nubbesalladen, jansson och skinkan lika viktiga och uppbar tillsammans den ärevördiga vickningen.
ja, jag äter nubbesallad helt utan att dricka nubbe. Men du har rätt! Jag har aldrig fattat skillnaden mellan nubbesallad, gubbröra och sillsallad.Da vi inte har nagon nubbe ... vi har aldrig varit sa fortjusta i nubbe sa vi avstar mycket garna (Det far bli mer vin och ol istallet ) och gasterna ar alla Amerikaner (som ar mycket noga med att de ar Svenskattlingar och vill veta ALLT om Sverige) sa nagon nubbe blir det inte ... och nubbesallad ser precis ut att ha de ingredienser det ar i sillsalladen jag inte gillar.
Agg halvor har jag sett (och haft!) pa manga bord ... dock aldrig pa Julbordet.
Gubbröra och sillsallad är väldigt olika.J
ja, jag äter nubbesallad helt utan att dricka nubbe. Men du har rätt! Jag har aldrig fattat skillnaden mellan nubbesallad, gubbröra och sillsallad.
Herregud! Glad över mer än fyrtio år av ovisshet. Oklart hur jag ska hantera denna nyhet.Gubbröra och sillsallad är väldigt olika.
Sillsallad är ett otäckt påhitt som folk äter med grädde och socker.
Fast potatis har vi ju i Janssons.Ja, precis! Varför använder vi inga rotsaker på julbordet här också? Känns otippat med tanke på att tillgången borde varit okej.
J
ja, jag äter nubbesallad helt utan att dricka nubbe. Men du har rätt! Jag har aldrig fattat skillnaden mellan nubbesallad, gubbröra och sillsallad.