Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vad använder du dom till?
Kan du tänka dig sälja en burk? Min hud skulle kanske må bra av den! mvh torr, fnasig, exem, irriterad och inflammerad@hemlig Ceratstiften tänkte jag använda som läppcerat/Lypsyl, har sett att de kan användas på eksem eller som punktbehandling också. Salvan ska jag ha som hud-/handkräm, ringblomman har ju massor av nyttiga komponenter och lär i denna mix vara inflammations- och infektionshämmande, sårläkande och hjälpa mot klåda och torr/fnasig hud. Med mera!
Lägger man till lite tea tree oil så lär man även kunna kränga salvan under det charmiga namnet "rumpräddaren" till hugade långloppscyklister som vill motverka problem med skav.
@Lillgrådis jag beställde en burk från apotea när jag liks handlade blev frälst på din beskrivning!
Munkens bisalva hette den. Får kolla innehållsförteckningen när den kommerJag antar att det var Föllinges? Se upp med den, den innehåller bergamottolja som man kan reagera på om man har extremt känslig hud. Jag blev väldigt förvånad när jag såg att den innehöll bergamott, helt idiotiskt när det gäller salva för känslig hud (jag fuskar med aromaterapi för egen del och har enorm respekt för eteriska oljor, de är inget att leka med).
Det låter ju supercooltKul, meddela gärna vad du tycker! Känner att jag får börja med att utvärdera min produkt själv innan mina tre burkar släpps på en större marknad... Men absolut, sneglar man på priserna så känns det inte helt olönande att kränga några stycken burkar salva på lite sikt? Skulle ju också vara ganska enkelt att krydda med t ex lite lavendeldoft.
Och det skulle kännas ännu kuligare att marknadsföra gårdens salva om (när) jag fått igång några egna bisamhällen också, och har bivax från honungsproduktionen att röra ihop med olja på egna ringblommor. Men egenpressad rapsolja grejar jag nog inte, där får jag inse mina begränsningar och blanda in någon utomstående producent.
Munkens bisalva hette den. Får kolla innehållsförteckningen när den kommer
Tack för infon! Nu, när jag redan beställt den så kommer jag att prova i alla fall, men jag ska vara uppmärksam..Den innehåller nejlikolja tydligen Personligen hade jag inte använt den alls, nejlikolja är en av de värsta oljorna som finns (jag har den inte ens hemma). Ska man ha den på huden ska det vara med en inblandning som är väl under 1%. Nu stod den ju i slutet på listan med ingredienser iaf men jag hade inte testat den på läpparna direkt...
Jag blir faktiskt lite vansinnig när det blandas i eteriska oljor hipp som happ. De är farliga, speciellt i högre koncentrationer, men även mindre mängd av en vissa kan vara starkt irriterande plus att en del kan orsaka fotosensibilitet (tex bergamottolja).
Tack för infon! Nu, när jag redan beställt den så kommer jag att prova i alla fall, men jag ska vara uppmärksam..
Jag har goda erfarenheter av lökar på nätet. Bakker är lite utskällda men deras lökar brukar hålla riktigt bra kvalitet och deras priser är överkomliga.En runda på GG (måste köpa valpfoder... ) - och "bara" 3 st krysantemum hakade på. Deras blomlökar såg drogade ut så dom hann inte med
Men jag vill hitta fina scillor, snödroppar och frittilarior - jag kanske ska våga mig in på Plantagen, trots plantrean som pågår...
Nja, det funkar nog dåligt till mos men jag använder det kokt.Blast/stam på broccoli och blomkål, går den att använda till typ mos?
Du kan absolut göra soppa på den eller ha i gratäng.Blast/stam på broccoli och blomkål, går den att använda till typ mos?
Min pappa byggde en stor låda och fodrade med frigolit och ställde den på altanen. Där har han i säkert 15 år nu vinterförvaring av äpplen och potatis. När det är kallt ställer han med en hink varmvatten i lådan. Sen får man förstås byta vatten så ofra som behövs så det håller sig frostfritt.Har ni nåt bra tips på en "nödmatkällare"? Min skörd blir mycket större än förväntat och det är ju kul. Men jag vill ju inte att det ska bli förstört och jag har inget vettigt ställe att förvara överskottet.
Vi har en gammal matkällare, men den måste renoveras, i nuvarande skick är den helt körd. Inomhus är det för varmt, i ladugården för kallt i vinter. Funderar på att fodra en dynlåda med frigolit. Vad tror ni?