Funderar mycket på odlingen i år. Vad jag ska ägna min tid åt generellt och hur stor del odling ska få. Det lutar åt en livsstilsförändring och det inbegriper att kunna fortsätta odla ganska mycket.
Just nu planerar jag för att kunna köpa frön från framförallt små firmor som bland annat har kulturarvssorter, lokala sorter och härdiga sorter från runt om i Europa.
Pga lat kommer grönsaker som tål att stå kvar i landet över en (mild) vinter, eller lagras som de är, premieras. Tex purjolök, kål, rosensallat, pumpa, vintersquash, morot, potatis, kålrot... Det är kul att testa saker men vi äter inte upp det.
Rosensallat blir nytt för oss dock. Kanske ska odla lite gurka och rödbeta för inläggning. Kanske dags att ta upp mammas kunskap.
Har denna vinter blivit rätt bra på att äta vintersallad med oftast kål som bas istället för att köpa tomater, gurka osv. Kålen smakar ju så mycket godare än köpetomaterna gör just nu... Så kål och pumpa känns som att vi fått in i vår vardag på ett bra sätt.