Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Wow!!! Vad kul!Inte riktigt skördedags ännu, men jag går och glor på butternuten cirka varje dag. Med sån där härlig odlar-stolthet som uppstår av allt man lyckas med för första gången.
Visa bifogad fil 77148
Wow!!! Vad kul!
visst bor du rätt långt söderut? *vill haaaaaa*
Jaja.Ja, Skåne/zon 1.
Vi odlar butternut för tredje året i år. Zon 2 i kruka på altan i söderläge. I år har de av någon anledning blivit mindre än tidigare år men att få frukt har aldrig varit bekymmerJaja.
Blir väldigt sugen på att prova zonknäcka lite nästa år och ge mig på en butternut i soligt, skyddat läge med lite stenar som lagrar värme nära här i zon 2/3.
Marmelad på gröna tomater är gottEfter att ha ätit tomater på längden och tvären (och gett bort) finns det fortfarande närmre 100 tomater kvar. Tror aldrig jag har fått så mycket tomater. Från bara en påse frö dessutom. Snacka om bra utdelning.
Klippte bort överflödiga blad och tog bort de minsta tomaterna idag. Täckte plantorna med tunn väv. Men tyvärr kommer inte alla hinna mogna. Tycker det är svårt att få dem att mogna inne, torkar så lätt. Tips på vad/hur jag ska göra med dem mottages tacksamt. Syltade gröna tomater har inte strykande åtgång hos oss.
Recept?Marmelad på gröna tomater är gott
Jag med!Jaja.
Blir väldigt sugen på att prova zonknäcka lite nästa år och ge mig på en butternut i soligt, skyddat läge med lite stenar som lagrar värme nära här i zon 2/3.
Efter att ha ätit tomater på längden och tvären (och gett bort) finns det fortfarande närmre 100 tomater kvar. Tror aldrig jag har fått så mycket tomater. Från bara en påse frö dessutom. Snacka om bra utdelning.
Klippte bort överflödiga blad och tog bort de minsta tomaterna idag. Täckte plantorna med tunn väv. Men tyvärr kommer inte alla hinna mogna. Tycker det är svårt att få dem att mogna inne, torkar så lätt. Tips på vad/hur jag ska göra med dem mottages tacksamt. Syltade gröna tomater har inte strykande åtgång hos oss.
Har nog inte sparat det jag använde, men jag har för mig att det var stjärnanis iRecept?
(För många år sedan fanns det en jättegod tomatmarmelad att köpa, men den var gjord på röda tomater. Och jag har aldrig hittat/lyckats göra en lika god.))