Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Efter lång period av väldigt intetsägande mat (och en del minnesvärd mat men där orken bara räckte till tillredandet av sagda mat, inte till Buke-skrivande) känns det som jag är tillbaka på banan! I helgen var vi hos föräldrarna för att hjälpa till med renoveringen av deras lägenhet. Vi betalades rikligt med Kalixlöjrom och avokadokrustader, oxfilé med potatisgratäng, kantareller och rödvinssås, samt åkerbärsparfait (bliss!). En fantastiskt bra Pol Roger från 1995 samt Châteauneuf-du-Pape hanns också med. Underbar mathelg!
Men hilfe! Vilken måltid! Föredömlig avlöning av renoveringshjälp.
kl
Tydligen behöver jag lägga om min kost. Mutter, mutter. Framöver ska jag mer eller mindre utesluta allt det som jag idag baserar min vardagsmat på; bönor, linser, rotfrukter, broccoli, blomkål - ja all kål, lök() och fullkornsprodukter. Hur ska detta sluta? Vitt bröd och marmelad, någon? Jag känner mig rådvill!
Men herregud! Är det allergier som spökar?
Det låter som pasta med pesto är din enda väg ut. Eller marmeladmackorna.
Men jösses! Vad ska du äta då?
Med sådana kostrestriktioner hade jag behövt rådgöra med en dietist, tror jag. Känns som att man får börja från botten med den frågan.
Ja, det låter svårt med de matvanor du (och även jag) har. Om läkaren tänkte sig att du lever på kött, sås och potatis med ett par tomatklyftor som dekoration vid sidan av, så tog hen ju miste.
Grönsaker som squash, tomat och aubergine, borde funka? Och rotfrukter?
Äter du fisk och kött?
Pasta med kantareller är ju jättegott, men sen är det ju dags för grönsaker och fibrer nästa måltid, tänker jag, men då får du äta pasta bolognese? Eller strömming med potatismos.
Gott alltsammans, men... lite känns det som att du kommer att uppmuntras att äta barnmat. Barnvänlig mat. Skumt.