Sv: Tittar in i ditt kök - del 6
Smaken och konsistensen på bladen är som den hemodlade, men det där vita grova är ju en mycket större andel av mangolden än på sådana som vi odlar.
Jag vet inte varför sorterna är så olika, men antar att den där som bildar huvuden helt enkelt funkar bättre som industriell gröda i stor skala, samt är tåligare att transportera.
När jag odlar själv, odlar jag oftast andra sorter än de mer industriella (eller vad man ska kalla dem). Sådana blir ju minst lika bra i storskalig odling, så jag tycker att det är roligare att odla andra sorter. Det gäller allt jag odlar, inte bara mangold.
(Men jag odlar inte heller för att maximera skörden, utan av mer blandade skäl.)
Smaken och konsistensen på bladen är som den hemodlade, men det där vita grova är ju en mycket större andel av mangolden än på sådana som vi odlar.
Jag vet inte varför sorterna är så olika, men antar att den där som bildar huvuden helt enkelt funkar bättre som industriell gröda i stor skala, samt är tåligare att transportera.
När jag odlar själv, odlar jag oftast andra sorter än de mer industriella (eller vad man ska kalla dem). Sådana blir ju minst lika bra i storskalig odling, så jag tycker att det är roligare att odla andra sorter. Det gäller allt jag odlar, inte bara mangold.
(Men jag odlar inte heller för att maximera skörden, utan av mer blandade skäl.)