Ja, det tycker jag, det blir ju jämnare bitar som blir klara samtidigt, med en hel styckad kyckling blir bröstbitarna färdiga före lårbenen, och just de kan ju dessutom bli lite torra om de får koka för länge. Skrovet och vingarna blir inte bra i gryta, tycker jag - skrovet tar för stor plats i grytan och har inte mycket kött på sig, och vingarna är det knappt heller nåt kött på. Jag brukar ta undan skrovet och koka soppa på istället (det blir perfekt, benen ger en god buljong, och sen plockar man av det kokta köttet när buljongen är klar och har lagom mycket kött att lägga i soppan), och vingarna samlar jag i frysen tills det är lagom många för att laga buffalo wings. Och eftersom ändå inte hela kycklingen passar i grytan, så köper jag hellre de bitar jag behöver. Jag gör bara gryta på hel kyckling ifall det inte finns ben att köpa.
Jag brukar alltid ta av skinnet innan jag bryner bitarna och lägger i grytan också, kokt kycklingskinn är ingen höjdare. Därför föredrar jag kycklinglår, de är enklare att flå än kycklingben.