Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Äter just honungs blomkål tillsammans med en färdiggrillad kycklingklubba, det är vad migränköket orkar prestera.
Kombon blomkål - parmesan är ljuvlig.
KL
Gjorde honungs blomkål igår, blev mycket gott men jag kunde haft mer parmesan på. Tack för tipsen honung!
Fast jag tror att både du och hästflicka tänker på curry = gryta medan Åsa_S menar curry = kryddan..?
. När jag använde ordet "curry" såg hon alltid helt frågande ut och undrade om jag tänkte på curryplantan? (Hon hade ett helt litet curryträd utanför sitt hus där vi bodde då)
Förvirringen fortsätter. Minst tre olika växter kallas för curryplanta eller curryträd. Oavsett om det är en krydda eller en gryta som avses, så är currykryddningen alltid flera kryddor, det finns inget curryblad el dyl som alltid ingår.
Alltså den gratinerade blomkålen har jag använt både som tillbehör och som huvudingrediens. Jag har haft allt från kött, korv, fisk eller kyckling eller bara sallad till. Pasta är inte min melodi riktigt och ser väl kanske inte pasta som något jag skulle ha till men det kanske funkar.
Vi fick ofta bade pastasnäckor (stora) OCH kokt potatis till, med ostsåsen over alltsammans. Som sagt, en mastig rätt som gjorde en orörlig i ett antal timmar efter att man ätit klart. Din version känns fräschare!
Begreppsförvirringen är total när det gäller curry. Dessutom ser förvirringen olika ut på svenska, engelska och hindi (jämte andra aktuella språk).
<snip>
Precis ... och mellan olika regioner i Indien ... for att inte tala om nar jag stavar med K istallet for C ... Suck, sa gar det nar man forsvenskar saker som inte ska forsvenskas.
Alltså i princip vit sås smaksatt med svensk currykrydda.