Mineur
Moderator
Hear hear!Svarta vinbär är underbara på alla sätt utom råa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Hear hear!Svarta vinbär är underbara på alla sätt utom råa.
(Nu slår det mig att jag har ätit rökt skarv en gång.)
Mina squashar låter allt vänta på sig. Å andra sidan är jag inte helt hundra på om det är squash eller pumpor av något slag, jag blandade ihop plantorna när det begav sig...Nu har squashsäsongen börjat ...
Dumt nog är det mitt i värsta gurksäsongen, vilket krockar lite.
Vet inte vad jag ska göra med all god mat som växer omkring mig. Nästan läge att öppna en liten gårdshandel med ekologiska grönsaker. Kanske ett llitet kafé till.
Idag en kryddig grönsaksröra som åts med nystekt pannbröd.
En squashmuffins till kaffet. Så god!
Den dyre fadern till din exsvärmor skickade på en fest runt ett fat med något som man fick smaka på och gissa vad det var. Det var rökt skarv. Jag har tyvärr glömt var skarven kom från, men det är uteslutet att det var exsvärmoderns dyre fader som hade tagit den av daga. Din exsvärmorfar?Berätta mer!
Squash med gurka är lite som beige som kontrastfärg i ett vitt hem. Jag har hittills aldrig fått skörd av någon gurka, så jag har slutat så gurkfrön. Min squash tar förnuftigt nog det lilla lugna. Men man vet ju hurdana de är. Ena dagen är allt frid och fröjd, nästa dag ligger fem trekilossquashar som någon sorts ovälkomna gökungar i landen och ställer allt på ända.Nu har squashsäsongen börjat ...
Dumt nog är det mitt i värsta gurksäsongen, vilket krockar lite.
Vet inte vad jag ska göra med all god mat som växer omkring mig. Nästan läge att öppna en liten gårdshandel med ekologiska grönsaker. Kanske ett llitet kafé till.
Idag en kryddig grönsaksröra som åts med nystekt pannbröd.
En squashmuffins till kaffet. Så god!
Squash med gurka är lite som beige som kontrastfärg i ett vitt hem. Jag har hittills aldrig fått skörd av någon gurka, så jag har slutat så gurkfrön. Min squash tar förnuftigt nog det lilla lugna. Men man vet ju hurdana de är. Ena dagen är allt frid och fröjd, nästa dag ligger fem trekilossquashar som någon sorts ovälkomna gökungar i landen och ställer allt på ända.
Jag har istället gått över till konstiga squashsorter som ger måttlig skörd och på det hela taget är lite gnälliga. Det blir mer lagom, liksom.Att kombinera dem ger inte mycket, nej.
Men efter år av intensivt överodlande så har jag en mängd bra rätter med både gurka och squash. Det egentliga problemet med att odla squash är att de vissa år faktiskt är så att vissa plantor inte tar sig i landet. Och för att inte riskera att bli utan helt så blir det alltid för många plantor. I år är det ganska lugnt hittills dock, mest beroende på att potatisen växer helvilt efter att jag vände ner en massa hästgödsel i landet. Den skuggar nu squashlandet genom att blasten är en meter hög och lutar. Tog upp ett stånd i förrgår - 18 stora potatisar!
Jag har istället gått över till konstiga squashsorter som ger måttlig skörd och på det hela taget är lite gnälliga. Det blir mer lagom, liksom.
Bäst tycker jag det blir att riva squash, vattna ur den allt man kan, och blanda med riven halloumi och steka som biffar. Det mesta annat med squash känner jag lite att jag har ätit färdigt, liksom. Inte lika illa som kaveldunen i barndomen, men ändå. Fast tunt skivad squash i sallader funkar rätt bra, tycker jag.
Låter helt rimligt och tänkbart. Hahaha, å så festligt!Den dyre fadern till din exsvärmor skickade på en fest runt ett fat med något som man fick smaka på och gissa vad det var. Det var rökt skarv. Jag har tyvärr glömt var skarven kom från, men det är uteslutet att det var exsvärmoderns dyre fader som hade tagit den av daga. Din exsvärmorfar?
Din exsvärmorfar var verkligen sin karaktär trogen vid tillfället.Låter helt rimligt och tänkbart. Hahaha, å så festligt!
Nån gång har jag torkat dem lite och sen marinerat. Ett rätt gott grönsakstillbehör till lite av varje.Marinerade i citron, olivolja, vitlök och basilika en stund innan de hamnar i sallader är de riktigt goda. Sedan gillar jag konsistensen i skalen när jag gör mina grönsaksröror som är reservmat hela hösten. De där biffarna blir ännu godare med hälften feta, tycker jag.
Namnet på rätten skulle ju eventuellt kunna antyda att en tonfisk var med i leken annars.Igår fick vi först en sorts sparrispaj, följt av pasta med färska tomater, örter och kanske taleggio. Sedan en form av vitello tonnato, som alla älskade och sedan blev mkt chockade över att det var tonfisk i såsen. (Jag visste det men var tyst om saken för att slippa uppståndelse ). Kaffe-panna cotta till efterrätt. Allt var kallt, vilket inte gör mig något när det är över 30 grader varmt, men.
Namnet på rätten skulle ju eventuellt kunna antyda att en tonfisk var med i leken annars.
Din exsvärmorfar var verkligen sin karaktär trogen vid tillfället.
Pga alzheimers har hans karaktär dessvärre luckrats upp sen dess. Nu häller han tex öl och gröna ärtor på sin müsli. Det finns bildbevis där ditt ex lojalt äter samma sak för att inte oroa exsvärmorfadern.
Inte släkt. Men vi har gemensamma bekanta, som för övrigt också är lite avantgarde i flera avseenden.Är du och @fraggelzebra släkt?
Skulle inte förvåna mig, ni är typ lika avantgaaaarde i köket.
Men, stavar av squash? Stavar? Som inte förvandlades till impotent sladder vid tillagning?Vi åt små biffar med fänkålsfrön och mandelmjöl, stekt squash med mycket salt och lime (gjorde stavar, sanslöst gott!) och quinoa. Riesling i glasen idag också.
Till förrätt hemodlade padrones, några starka som satan men gott var det.