Har varit på herrgårdssafari och ätit 3-rätters. Ibland (rätt ofta) irriterar det mig när matställen låtsas vara finare än vad de är. Jag föredrar ställen där de slänger fram vällagad mat som smakar bra utan några krusiduller. Ska de hålla på att presentera rätternas olika beståndsdelar och ha tjusiga vinpaket till så måste smakerna hänga med. Tycker inte att det är så värst ofta de faktiskt gör det.
Så kände jag verkligen igår när förrätten bars in - sparrissoppa med pocherat ägg och nåt knäcke med jämtländsk ost ovanpå. Till det ett vitt vin som serverade drygt rumstempererat (det var väldigt varmt igår). Det är möjligt att soppan haft kontakt med sparris, men jag är skeptiskt. Det smakade åtminstone inte så och konsistensen var av typen diskvatten.
Alltså om jag skulle göra en fin soppa med sparris skulle jag åtminstone ha med några sparrisknoppar som dekoration. Det kändes direkt löjligt att det dök upp en extra serviötr som hällde upp diskvattnet ur en liten kanna ovanpå det pocherade ägget
Fick in svalare vin efter gnäll och det smakade då toppen. (reine juliette picpoul)
Huvudrätten var betydligt bättre - nån sort puck av vildsvin med potatispuré, kantareller och vinsås. Efterrätten var väldigt god, så då var jag glad igen. Fläderparfait med chokladmaräng och hallonsås.