Tittar in i ditt kök, del 23

Status
Stängd för vidare inlägg.
Vi behövde trösterik mat en kylig kväll igår efter varsin lång och krävande jobbdag. Det blev kokt potatis, spenatsås och egenpanerad torsk. Paneringen blev sådär, hur får man den att sitta kvar? Nåja, stekt panering i en hög ovanpå fisken var gott också :D

Mjöl. Man måste gå all in på mjölet.
 
Vi behövde trösterik mat en kylig kväll igår efter varsin lång och krävande jobbdag. Det blev kokt potatis, spenatsås och egenpanerad torsk. Paneringen blev sådär, hur får man den att sitta kvar? Nåja, stekt panering i en hög ovanpå fisken var gott också :D

Vet inte men jag har fått lära mig att doppa fisken i vispat ägg sen mjöl och sedan ströbröd och *peppar,peppar* den brukar alltid sitta kvar
 
Diskuterade med en kollega som misstänkte att den rikliga mängden salt i mjölblandningen kan ha dragit ur vätska ur fisken, vilket kan ha fått paneringen att lossna lättare när den stektes. Hen är kemist så jag är böjd åt att köpa denna förklaring. Låter rimligt! Kanske ska blanda saltet i äggvispet nästa gång.
 
Diskuterade med en kollega som misstänkte att den rikliga mängden salt i mjölblandningen kan ha dragit ur vätska ur fisken, vilket kan ha fått paneringen att lossna lättare när den stektes. Hen är kemist så jag är böjd åt att köpa denna förklaring. Låter rimligt! Kanske ska blanda saltet i äggvispet nästa gång.
Eller rimma fisken innan den paneras? Plus för att den håller ihop bättre också (tycker jag) när den är rimmad.
 
71F25AA7-4573-44B6-B98C-EB7CDE3D365B.webp

Snygga men lätt ekivoka. Vi närmar oss zucchini-tider igen. Tack och lov ruttnade ett antal småttingar bort.
 
Min lunch idag:

halloumi
strimlad färsk vitlök stekt med vitlök och zucchini
sallad på riven morot och rödbeta och med blandade nötter och frön
Hoummus
Tzatziki
Belugalinser med dressing
Bulgur
Sriracha
 
Senast ändrad av en moderator:
Jag skickade in tyske särbon på Willys för att välja grillgods, medan jag och hunden shoppade frysta inälvor och sånt som hon uppskattar. Särbon kom ut med typ the complete vegan selection så det blir nog en svennig grillmåltid ikväll, med "protein" i fokus. Tänker mig tallriken såhär typ: 75% (motsvarighet till) flintastek och bratwurst, 20% fet sås, tre klyftpotatisar och ett salladsblad. Och en Dugges suröl till mig!
 
Jag skickade in tyske särbon på Willys för att välja grillgods, medan jag och hunden shoppade frysta inälvor och sånt som hon uppskattar. Särbon kom ut med typ the complete vegan selection så det blir nog en svennig grillmåltid ikväll, med "protein" i fokus. Tänker mig tallriken såhär typ: 75% (motsvarighet till) flintastek och bratwurst, 20% fet sås, tre klyftpotatisar och ett salladsblad. Och en Dugges suröl till mig!
Ölvalet stör helhetsintrycket.
 
Visa bifogad fil 33254
Snygga men lätt ekivoka. Vi närmar oss zucchini-tider igen. Tack och lov ruttnade ett antal småttingar bort.

Sådana där har jag också ett gäng av i år, plus vanliga gröna. Som om det inte räcker med skörden av sju gurkplantor. Herregud att jag aldrig lär mig ... :D

Men att slänga jättefina plantor GÅR helt enkelt inte. Jag ger bort till alla jag stöter på, men det blir ändå alltid för mycket.

Idag blåser det och är kallt och mulet. Känns som höst. tänker mig nåt slags lasagneliknande med aubergine, tomatsås och en massa champinjoner. Plus mangold och lite annat grönt. Och svarta oliver och feta. ser fram emot det. har jobbat på jättebra idag och är himla nöjd med mig själv.

Förresten: vad är det godaste man kan göra med nyplockade trädgårdshallon förutom att bara äta upp dem rakt av?
 
Sådana där har jag också ett gäng av i år, plus vanliga gröna. Som om det inte räcker med skörden av sju gurkplantor. Herregud att jag aldrig lär mig ... :D

Men att slänga jättefina plantor GÅR helt enkelt inte. Jag ger bort till alla jag stöter på, men det blir ändå alltid för mycket.

Idag blåser det och är kallt och mulet. Känns som höst. tänker mig nåt slags lasagneliknande med aubergine, tomatsås och en massa champinjoner. Plus mangold och lite annat grönt. Och svarta oliver och feta. ser fram emot det. har jobbat på jättebra idag och är himla nöjd med mig själv.

Förresten: vad är det godaste man kan göra med nyplockade trädgårdshallon förutom att bara äta upp dem rakt av?
Plats 1-10 sådär är väl att äta dem rakt av. PlastBARNBARNET och jag äter dem till den mörkaste (och dyraste) chokladglass som går att uppbringa.
 
Lagar mat. Quornfileér i gräddsås med dijon och vitlök, en hög parmesan på tillagas i ugn.
Till det så skulle det vara ris, men eftersom jag suger på att koka ris blir det pommes.

Pocherade ägg med smörstekt toast med lite Hollandaisesås till frukost. Standard sen jag kom hem från Paris.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Kropp & Själ Jag har funderat lite på det här med att tappa intresse för något, vad är det egentligen som händer i kropp och själ när ett intresse...
Svar
3
· Visningar
383
Senast: cassiopeja
·
Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
37 38 39
Svar
767
· Visningar
33 926
Kropp & Själ Visst är vi några vinterbadare här? Vore kul att ha en tråd för det (hittade ingen när jag sökte så tror inte det finns nån?). Inleder...
2
Svar
20
· Visningar
951
Senast: Niyama
·
Kropp & Själ Funderar på att köpa ett par sånna, men det är en helt ny marknad för mig. Jag hatar handskar och vantar, tycker de är obekväma och...
Svar
8
· Visningar
238
Senast: Unafraid
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp