Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vi behövde trösterik mat en kylig kväll igår efter varsin lång och krävande jobbdag. Det blev kokt potatis, spenatsås och egenpanerad torsk. Paneringen blev sådär, hur får man den att sitta kvar? Nåja, stekt panering i en hög ovanpå fisken var gott också
Mjöl. Man måste gå all in på mjölet.
Vi behövde trösterik mat en kylig kväll igår efter varsin lång och krävande jobbdag. Det blev kokt potatis, spenatsås och egenpanerad torsk. Paneringen blev sådär, hur får man den att sitta kvar? Nåja, stekt panering i en hög ovanpå fisken var gott också
Vet inte men jag har fått lära mig att doppa fisken i vispat ägg sen mjöl och sedan ströbröd och *peppar,peppar* den brukar alltid sitta kvar
Heh, då gjorde vi nog helt fel.. först mjöl/salt, sedan ägg, sedan panko körde vi.
Heh, då gjorde vi nog helt fel.. först mjöl/salt, sedan ägg, sedan panko körde vi.
Och jag har lärt mig mjöl/ägg/ströbröd.
Mamma kör ägg/mjöl/ägg/ströbröd och hennes blir alltid bättre än mina. Jag har slutat panera, sånt sabla meck.
Eller rimma fisken innan den paneras? Plus för att den håller ihop bättre också (tycker jag) när den är rimmad.Diskuterade med en kollega som misstänkte att den rikliga mängden salt i mjölblandningen kan ha dragit ur vätska ur fisken, vilket kan ha fått paneringen att lossna lättare när den stektes. Hen är kemist så jag är böjd åt att köpa denna förklaring. Låter rimligt! Kanske ska blanda saltet i äggvispet nästa gång.
Heh, då gjorde vi nog helt fel.. först mjöl/salt, sedan ägg, sedan panko körde vi.
Ölvalet stör helhetsintrycket.Jag skickade in tyske särbon på Willys för att välja grillgods, medan jag och hunden shoppade frysta inälvor och sånt som hon uppskattar. Särbon kom ut med typ the complete vegan selection så det blir nog en svennig grillmåltid ikväll, med "protein" i fokus. Tänker mig tallriken såhär typ: 75% (motsvarighet till) flintastek och bratwurst, 20% fet sås, tre klyftpotatisar och ett salladsblad. Och en Dugges suröl till mig!
Visa bifogad fil 33254
Snygga men lätt ekivoka. Vi närmar oss zucchini-tider igen. Tack och lov ruttnade ett antal småttingar bort.
Plats 1-10 sådär är väl att äta dem rakt av. PlastBARNBARNET och jag äter dem till den mörkaste (och dyraste) chokladglass som går att uppbringa.Sådana där har jag också ett gäng av i år, plus vanliga gröna. Som om det inte räcker med skörden av sju gurkplantor. Herregud att jag aldrig lär mig ...
Men att slänga jättefina plantor GÅR helt enkelt inte. Jag ger bort till alla jag stöter på, men det blir ändå alltid för mycket.
Idag blåser det och är kallt och mulet. Känns som höst. tänker mig nåt slags lasagneliknande med aubergine, tomatsås och en massa champinjoner. Plus mangold och lite annat grönt. Och svarta oliver och feta. ser fram emot det. har jobbat på jättebra idag och är himla nöjd med mig själv.
Förresten: vad är det godaste man kan göra med nyplockade trädgårdshallon förutom att bara äta upp dem rakt av?
Äta dom med pannkakor!Förresten: vad är det godaste man kan göra med nyplockade trädgårdshallon förutom att bara äta upp dem rakt av?