Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Idag slängde jag ner det i pannan precis på slutet, bara så att det blev varmt, eftersom det var så färskt. Typ vintergrönkål, hade jag stekt med tortellinin mer.@Petruska Steker du det gröna också eller är det rått?
Spaghetti med ratatouille, fetaost, citronzest och basilika.
Om ni, som jag, har orimliga mängder borago eller gurkört eller vad ni nu föredrar att kalla det, i era trädgårdsland, balkonglådor och odlingspallar, rekommenderar jag att ni googlar borago recipe. En ström av recept där inte enbart de små blommorna används, kommer då att visa sig!
Jag funderar på boragofritters till middag.
Och så undrar jag, @Anna , över det här med jollofris. Om en kan ta vilka grönsaker som helst och mixa dem, skulle jag då alltså kunna göra grönt jollofris med mixade rädisbaljor, boragoblad, och annat, typ salvia och cikoria? Halländskt jollofris, liksom? (Jag tror inte jag använder pepparrot i riset, dock, hur kulturhistoriskt och lokalt det än vore.)
Sa jag att även cikorian börjar bli lite invasiv? Sa jag att jag är rätt glad för det?
Gustavris, av familjehistoriska skäl.Alltså varför inte, säger jag, men jag är ingen connoisseur på västafrikanskt egentligen. Men jag menar, ris kokt i tomatsås med goda grönsaker, det låter ju som om det inte kan gå fel!
Kanske kan det döpas om till Jan-Olof-ris eller så?
Nu börjar jag komma i form här med knäpp mat lagad av knäppa grödor!
Visst borde det gå att slippa undan det förbannade vikandet av vinblad till dolma, genom att göra mer som kålpudding? Vinbladen som "kål", då. Kryddat som dolma och med lammfärs. Hiss eller diss?
Är inte det lite skönt, också?Som vanligt ballar jag ur som en tonåring när jag är ensam hemma.
Frukosten gick bra, sen urartade det.
Lunch:wienerbröd med mandelmassa på lokal
Fika: sallad med halloumi, ruccola, stekt lax, citronsaft
Middag: en näve räkor med majonnäs
Jo!Är inte det lite skönt, också?
Blev det gott?Proppar i mig rostade snacksbondbönor och dricker rödtjut.
Steker gurkörtsfritters-ish. Vet inte riktigt vad fritters är, och är lite småkass på det här med recept. Men det blir nog gott.
Jag hade gärna kommit men bor i Skåne. Att äta inget låter inte bra. Du kanske kan köpa lite färdigrätter eller så?Har sjunkit ner i "äter inget"-träsket igen... när jag är själv lagar jag ingen mat. Vill någon komma på middag för att rädda mig ur träsket? Jag kan åstadkomma något av de flesta däggdjur vi äter, ev fisk och någon fågel, absolut vegetariskt och borde kunna åstadkomma något veganskt om det kniper
Idag blev det något varmt iaf, dumplings.
Edit: Jag kan röka det mesta! i matväg då innan någon får för sig något annat