Tittar in i ditt kök, del 15

Status
Stängd för vidare inlägg.
Idag firar jag inte fredag, för jag ska jobba natt... Hua!
Tog iaf sovmorgon till 12(men vaknade ett antal gånger..) och nu äts det något thaihittepå från Icas matkasse. Ikväll blir det korv och potatissallad från ovan nämnda kasse. Inga fantastiska rätter direkt, men att slippa fundera på mat någon gång ibland är rätt skönt...
 
Mycket anspråkslöst.

Till lunch idag åt jag något ganska gott, lättlagat och billigt. Lättlagat var det i och för sig främst för att flera av ingredienserna var tillagade igår, så jag behövde bara värma och montera ihop: En ljummen sallad på kokt rödbeta och blomkål, ramslök, rostade kikärtor, parmesan, ruccola, valnötter, olivolja, salt, svartpeppar och balsamico. Enkelt, vårigt, gott.
Jag börjar luta åt något så töntigt som pasta med någon sorts sås på lax, vitt vin och basilika.
 
Så var fredags myset klart! vanilj/saffran glass
17796313_10154690122057762_1782719524949906799_n.jpg

in i frysen nu.
 
Jo, jag tyckte att det var fantastiskt trevligt. Gruppen var på 18 personer och vi tillagade fyra rätter (fisk och skaldjur). Deltagarna var lite blandat entusiastiska, någon satt t ex mestadels vid bordet och tog selfies. Jag å andra sidan jagade runt de stackars kockarna hela tiden och dammsög dem på tips. Jag fick med mig flera bra knep hem och maten blev riktigt bra.

På minus-sidan får man nog ändå skriva att upplevelsen är tätt ihopkopplad med vilka andra som deltar just den kvällen. Visserligen kan man tänka sig att de flesta är matlagningsintresserade men det visade ju sig inte vara någon garanti. Alla hade ju också köpt till vinpaketet till maten. Vinerna imponerade verkligen inte. Det var ett par intressanta och annorlunda val men kvaliteten var alldeles för låg med hänsyn till maten. Nu har jag visserligen rätt högt ställda krav på lägstanivån men de här valen var underkända för en krog med så pass hög svansföring.
 
I affären...

Jag: Kommer bli lite mer matlagning imorgon så något enkelt ikväll
Barnen: Bearnaissås är väl enkelt! Och Entrecote!
Jag: Hmm jag tänkte något lite smidigare
Barnen: Åh...tycker du det är såååå jobbigt?
Jag: Hämta ett paket smör!

Nu matlagningsdags.
 
Jo, jag tyckte att det var fantastiskt trevligt. Gruppen var på 18 personer och vi tillagade fyra rätter (fisk och skaldjur). Deltagarna var lite blandat entusiastiska, någon satt t ex mestadels vid bordet och tog selfies. Jag å andra sidan jagade runt de stackars kockarna hela tiden och dammsög dem på tips. Jag fick med mig flera bra knep hem och maten blev riktigt bra.

På minus-sidan får man nog ändå skriva att upplevelsen är tätt ihopkopplad med vilka andra som deltar just den kvällen. Visserligen kan man tänka sig att de flesta är matlagningsintresserade men det visade ju sig inte vara någon garanti. Alla hade ju också köpt till vinpaketet till maten. Vinerna imponerade verkligen inte. Det var ett par intressanta och annorlunda val men kvaliteten var alldeles för låg med hänsyn till maten. Nu har jag visserligen rätt högt ställda krav på lägstanivån men de här valen var underkända för en krog med så pass hög svansföring.

Men åh vad tråkigt med vinerna! Hoppas verkligen de är bättre på vår kväll. Inte för att jag kan något om vin direkt, men det vore ju fint om det var goda viner iaf.. :p

Låter trevligt iaf! Och jag hoppas på att det är vettigt, matintresserat folk på vår kväll då :)
 
Här blev det fisksoppsgryta med citrongräs och saffran till lunch, suveränt god! På eftermiddagen efter långpromenad (med mina mått mätt) pappas mandelkolatårta som han tog med på tåget för att fira barnbarn.
Middag blev i fina vänners umgänge, vi körde öppen inbjudan till dem som satt fast på jobbet eller i trafiken och bjöd på en bolognese med belugalinser och pasta samt rikligt med rödvin till de som så önskade. Topptrevlig kväll med tanke på förutsättningarna. Föräldrarna kunde mot alla odds åka tåg hem också.
Nu har BÄBYN ätit ersättning, lilla myspricken.
 
Väninna och jag var båda fredagströtta och åt dumplings från frysen och en god sallad bara. Gott var det och en kvart tog det, så... ;) svängde ihop en dip på hoisinsås, sriracha och soja bara. Salladen var blandade "löv" som min pappa skulle säga, diverse paprika, vit balsamico och citronolivolja.
 
Jag var hemma hos min dyra moder på en ganska så spontant påkommen middag igår. Vi åt kokt torsk, potatis, pepparrotssås och en grönsaksgrej(som var mitt bidrag till det hela, mitt behov av grönsaker i en måltid är något större än mamma och hennes partners) - i citron, vitlök och olivolja stekt hyvlad fänkål, squash och morot. Vinet flödade och våra tankar vandrade till släkt, vänner och bekanta i Stockholm.
 
Tagen av gårdagens händelse, så få strån i kors lagda på matlagning. Tequilaöl och parmesanchips framför tv4. Lax med västerbottencreme från fiskdelin samt sallad på spenat, mango, ugnsrostad zucchini och småtomater. Toppad med rostad fröblandning och syrlig dressing. Nya vita favoriten från NZ till.
 
Dagens omtalade 80-årstillställning är uppskjutet för jubilaren är magsjuk. Så min omsorgsfullt uttänkta meny kommer inte att bli lagad idag. Då jag redan hade handlat, finns nu mycket gott för lunch och middag idag! Men jag vill ut på uteservering!
 
Jag jobbade till kl midnatt och blev väckt av kattfan allt för tidigt i morse. Resultat: grumpy, trött och svältande :mad:. Partner förbarmade sig över stackars mig och gjorde comfort food i form av frikadeller på rågbröd med inlagd gurka, som var vad kylskåpet hade att erbjuda.

Som ett lite mer exotiskt bidrag till tråden kan jag ju berätta att jag var på matmässa/branchmässa för ett tag sedan, där jag smakade på allt möjligt spännande! Bland annat var jag ju tvungen att provsmaka på de stekta gräshopporna och mjölmaskarna som serverades i ett av stånden :up:. Klart över förväntan. Förväntningarna var dock inte speciellt höga :angel:.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp