Gillar du kirskål? Jag har tyvärrr lite svårt för det. Annars är det ju föredömligt lättodlat.Åh jag brukar göra en helt fantastisk ogräspaj! Det känns verkligen vårigt
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Gillar du kirskål? Jag har tyvärrr lite svårt för det. Annars är det ju föredömligt lättodlat.Åh jag brukar göra en helt fantastisk ogräspaj! Det känns verkligen vårigt
Ja det är väl det bästa med kirskål, att det inte är så svårt att odlaGillar du kirskål? Jag har tyvärrr lite svårt för det. Annars är det ju föredömligt lättodlat.
Ganska säker. Men jag hinner inte kolla före söndag. Min jord är extremt lertung även för trakten och är därför lite blöt och kall ännu.Ja det är väl det bästa med kirskål, att det inte är så svårt att odla
Men jag tycker väl inte att det är fantastiskt på egen hand, men i bröd eller ihop ned nässlor, spenat och annat i ex paj så du gerar det förvånansvärt bra. Men är du säker på att du inte har nässlor? Min trädgård är full med små fina blad nu, perfekt med andra ord
Fin! En sån skulle jag också vilja ha. Jag får kanske bygga ut grilldelen på baksidan.
Ditt grillintresse är SÅ exotiskt! I vanliga fall uppfattar jag att grillning har NOLL OCH INTET med vettig matlagning att göra, men i ditt fall har det ju det. Jag träffar aldrig på den kombinationen annars.Det finns alltid plats för en till grill...
Ditt grillintresse är SÅ exotiskt! I vanliga fall uppfattar jag att grillning har NOLL OCH INTET med vettig matlagning att göra, men i ditt fall har det ju det. Jag träffar aldrig på den kombinationen annars.
I mitt eget liv är grillning mest en sorts rätt trevlig sällskapslek för barn och vuxna.
Och numera möter jag ju även det där trista testosteronstinna grillandet där män grillar, kvinnor gör allt det andra och männen skryter och väntar sig beröm.
Men du lagar mat på riktigt på grillen! Det är så exotiskt!
Min PARTNER skulle möjligen kunna fås intresserad av att baka på grillen. Är det något tex du gör?Jag brukar göra hela måltiden (det som ska vara varmt då) på grillen... bara för att du sa så där måste jag klura ut något käckt sätt att göra en varm sås på grillen också
Det är verkligen tillfredsställande att laga mat på grillen. Det blir verkligen inte lyckat jämt men det är ju en del av det roliga, just att lära sig hantverket. Det är mycket kemi inblandat också, hur olika kryddningar beter sig i olika temperaturer tex.
Min PARTNER skulle möjligen kunna fås intresserad av att baka på grillen. Är det något tex du gör?
Jag tänker på småbröd. I Danmark snurrar man gärna en enkel deg runt grillpinnarna typ när man grillar över öppen eld vid vårbrasor och på utflykt, med barnen. Det är ju också som småbröd (och blir väl ofta precis som korvarna svart utanpå och kallt inuti).Bakning är mer eller mindre ett blankt blad för mig, följer jag Roy Fares recept till punkt och pricka blir det ätbart typ.
Det jag misstänker är att det inte blir tillräcklig temperatur för de flesta bröd. Helst ska man ju grädda dem i 150-200 grader och det är för högt för bbq-grillning. Småbröd kanske skulle gå, speciellt om man driver upp till lite högre temperatur först för att verkligen värma upp grillen och sedan när man gräddat låter den gå ner till bbq-temperatur, dvs ca 125 grader.
Hmm...
Jag tänker på småbröd. I Danmark snurrar man gärna en enkel deg runt grillpinnarna typ när man grillar över öppen eld vid vårbrasor och på utflykt, med barnen. Det är ju också som småbröd (och blir väl ofta precis som korvarna svart utanpå och kallt inuti).
Sen tänker jag på platta bröd, stekpannebröd, att baka dem på en stenskiva kanske?
Till skillnad från mig, är min partner också fullt möjlig att intressera för sådant som har med kemi och temperatur att göra.
Det låter klart intressantare!Nu var jag mer tänd på att testa något i bbq-stil med röksmak
Det låter klart intressantare!
Jag tänker på småbröd. I Danmark snurrar man gärna en enkel deg runt grillpinnarna typ när man grillar över öppen eld vid vårbrasor och på utflykt, med barnen. Det är ju också som småbröd (och blir väl ofta precis som korvarna svart utanpå och kallt inuti).
Sen tänker jag på platta bröd, stekpannebröd, att baka dem på en stenskiva kanske?
Till skillnad från mig, är min partner också fullt möjlig att intressera för sådant som har med kemi och temperatur att göra.
Nej, jag kan också rätt lätt tänka mig saker som blir i bästa fall lika bra på grillen. Och då kan det ju vara värt det för nöjet, men det vore roligt om man kunde få någon ytterligare kulinarisk dimension.Jag har bakat lite på grillen. Man behöver en baksten, den hjälper till att få upp värmen. Det funkar med småbröd, pitabröd motsv. Men jag har ännu inte nått en nivå där jag tycker att det blir bättre på grillen än i ugnen. Det har inte tillfört något. Jag har också bakat äppelpaj med recept från Niklas kokbok på grillen. Det blev otroligt bra.
Recept?Åh jag brukar göra en helt fantastisk ogräspaj! Det känns verkligen vårigt
Jag har bakat lite på grillen. Man behöver en baksten, den hjälper till att få upp värmen. Det funkar med småbröd, pitabröd motsv. Men jag har ännu inte nått en nivå där jag tycker att det blir bättre på grillen än i ugnen. Det har inte tillfört något. Jag har också bakat äppelpaj med recept från Niklas kokbok på grillen. Det blev otroligt bra.
Mycket anspråkslöst.Jag vill ha något underbart gott, lättlagat och billigt!
Den boken gillar jag, man får en massa inspiration men inte hysteriskt uppstyrda recept
Jag var förresten på ett matlagningsevent på Swedish Taste. Där visade kocken hur de tillagade tunna rödingfiléer direkt på ett glödande vedträ och serverade det som "varmrökt". Det måste jag absolut testa.