Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag vet knappt ens vad mullbär är. Jag tror att jag har sett och ätit torkade. Underliga små bär?Jag har plockat löjligt mycket mullbär(!) är det någon som vet något jag kan göra med dem? Experimenterar med svamptorken och har ätit alldeles för många redan...
På matfronten är det lite dystert och oinspirerat här, men jag läser med nöje om allt gott ni i tråden äter!
Jan Hedh föreslår krusbär och gin. Närmare studium visade att han föreslår gin till alla oglamorösa trädgårdsbär. Men rosé i marmeladen och så reducera den jättelänge!? Tack!Jag läste recept idag och tänkte på den här tråden (kanske mest dig @Petruska ). Såg recept på marmelad med rabarber och shiraz så jag tänker att något liknande på krusbär borde gå att göra. Krusbär och Chardonnay? Krusbär och champagne? Krusbär och riesling? Eller Krusbär och rosé (pm det är rödare krusbär)?
Inte ens barn gillar dem. Jag tänker att de är lättodlade och bra att ha vid krig och ransonering. Men nu? Samtidigt vore det roligt att göra åtminstone något av varje bärsort jag har tillgång till.@Petruska röda vinbär har jag aldrig förstått mig på. I min värld är de mest till för att barnen ska kunna springa och plocka. Och så är de snygga på en pavlova.
Där åt jag ju förra veckan! Om vi snackar Malmö? Finns ett ställe med samma namn i Stockholm.Igår åt jag på ett ställe som heter B.A.R. Mycket gott, åt sparris och röding. Ett väldigt speciellt (alltså gott) rosévin till, kan inte riktigt förklara smaken men det var kraftigt som ett rödvin nästan.
Till ikväll har jag tagit fram lax ur frysen, antingen blir det teriyaki eller rosépeppar, har inte bestämt vilket än.
Där åt jag ju förra veckan! Om vi snackar Malmö? Finns ett ställe med samma namn i Stockholm.
Försöket att hålla nere matkostnaderna fortsätter.
Jag skrev ett inlägg om det, men du såg kanske aldrig det - bastard var fullt så det blev BAR istället. Vi var sådär imponerade. Det var gott men alldeles för lite mat.Först Bastard och nu detta? Vi har lika restaurangsmak
Syrlig vinbärspaj? Bjöd kollegorna på det igår och fick klart godkänt. Jag gör den bara när vinbären är mogna och gillar att det inte är en så söt paj, sen är den ju rätt snygg med.Inte ens barn gillar dem. Jag tänker att de är lättodlade och bra att ha vid krig och ransonering. Men nu? Samtidigt vore det roligt att göra åtminstone något av varje bärsort jag har tillgång till.
Gelé.Sen är det ju de röda vinbären.
Livet på landet kostar verkligen på. Röda vinbär. Så här i fredstid, vad gör ni med dem då?
Måste nästan visa hur fina vildkrusbären vid vår sommarstuga är:
Växer 2 meter från havet! Vi gör marmelad på dem, med vanilj och whisky (inte en rökig). Bilden är inte från i år dock.